enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6414
EURO
35,3491
ALTIN
2.476,26
BIST
10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
29°C
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
32°C

İzmir’de birlik cemiyle nevruz kutlaması

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, Erdebil Horasan Alevi Ocakları Bilim Kültür Araştırma ve Eğitim Vakfı’nın Bornova’da düzenlediği Nevruz kutlamalarına katıldı.

İzmir’de birlik cemiyle nevruz kutlaması
27.03.2022 15:20
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, Erdebil Horasan Alevi Ocakları Bilim Kültür Araştırma ve Eğitim Vakfı’nın Bornova’da düzenlediği Nevruz kutlamalarına katıldı. Kökkılınç “Nevruz hoşgörü, birlik, beraberlik, kardeşlik ve sevgi esasına dayanır” dedi. Nevruz Alevi-Bektaşi inancına göre kutsal kabul ediliyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i temsilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, Erdebil Horasan Alevi Ocakları Bilim Kültür Araştırma ve Eğitim Vakfı’nın Nevruz kutlamalarına katıldı. Bornova’daki kutlamada Nilay Kökkılınç’ın yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Türk Tarih Kurumu’nun eski başkanı Yusuf Halaçoğlu, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de yer aldı. Nevruz Hz. Ali’nin doğum günü olarak kabul ediliyor ve Alevi-Bektaşi inancına göre kutsal sayılıyor.

“Cemevlerimizin resmiyete kavuşacağı günlere az kaldı”
Milletvekili Özcan Purçu konuşmasında “Şimdiye dek  kendi içimizde derdimizi , sorunlarımızı yaşadık. Artık bu sorunların devlet nizamında tanınacağı, ve Cemevlerimizin resmiyete kavuşacağı günlere az kaldı. Nevruz cemimiz hayırlı olsun” dedi.

Nilay Kökkılınç ise Başkan Tunç Soyer’in selamlarını ileterek başladığı konuşmasında Nevruz’un hoşgörü, birlik, beraberlik, kardeşlik ve sevgi esasına dayandığını anımsattı. Hz. Ali’nin “Akıl gibi mal, iyi huy gibi dost, edep gibi miras, ilim gibi şeref olmaz” öğüdüne atıfta bulunan Kökkılınç, “Gönüllerde  kine, nefrete, şiddete ve ayrımcılığa yer olmamalı. Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘Yurtta sulh, cihanda sulh” olmalı” diye konuştu. Erdebil Horasan Alevi Ocakları Bilim Kültür Araştırma ve Eğitim Vakfı Başkanı Ali Aker açılış konuşmasında amaçlarının insanları ayrıştırmak değil aydınlatmak ve birleştirmek olduğunu vurguladı.

Nevruz kutlaması süt lokmasının da dağıtıldığı birlik cemi ile sürdü.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.