enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5447
EURO
35,2999
ALTIN
2.466,24
BIST
10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C

Enderunlular Yeni Medya ile tanıştı

Gazeteci Doğukan Gezer ile Tunç Çevik, Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi'nde düzenlenen panelde dijital medya haberciliği ve sosyal medya kullanımını anlattı.

Enderunlular Yeni Medya ile tanıştı
21.02.2022 12:30
0
A+
A-

Gazeteci Doğukan Gezer ile Tunç Çevik, Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi'nde düzenlenen panelde dijital medya haberciliği ve sosyal medya kullanımını anlattı. Dijital medyanın geleneksel habercilikten farkına vurgu yapan Gezer, “Televizyon anlatım dili ile gazetenin anlatım tarzı bizden farklı. Biz olayı arkadaşımıza anlatır gibi anlatıyoruz” dedi.

 

Her ay alanında uzman isimleri konuk eden Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi, bu ay GZT Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer ile GZT Tasarım Ofisi Şefi Tunç Çevik’i ağırladı. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği panelde konuklar, yeni medyanın doğuşunu ve geldiği aşamayı anlattı.

 

Arkadaşa anlatır gibi anlatıyoruz

Çalışma şekillerine değinen Gezer, “Geleneksel habercilikten ayrı bir dilimiz var. Televizyon anlatım dili ile gazetenin anlatım tarzı bizden farklı. Biz olayı arkadaşımıza anlatır gibi anlatıyoruz. Bir olayı anlatmak istediğimiz için değil gerçekten karşımızdaki izleyen, okuyan veya gören kişinin anlamasını idrak etmesini istiyoruz. Tüketen kişinin aklında soru işareti kalmaması lazım. Bunu nasıl yapıyoruz? İçeriğe başlamadan önce dışarıdan biri olarak soruları kendimize soruyoruz. Bu sorulara cevap vermeliyiz. Herkesin merak edeceği soruları içeriğe yerleştirip ondan sonra yayına veriyoruz. Öyle olduğu zaman istediğimiz sonuca ulaşabiliriz” dedi.

 

Tasarımın önemine değinen Çevik de “İyi bir tasarımcı olmak için üniversiteyi bitirmek yeterli değil. Arka planda mutlaka çok iyi bir zihne ve bakış açısına sahip olmanız gerekiyor” diye konuştu. Programın sonunda dijital medya haberciliği üzerine atölyede çocuklara eğitim verildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.