enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6137
EURO
35,4209
ALTIN
2.505,32
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Pazartesi Açık
32°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
33°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C

Eğitim ve Sanat Merkezi İlgi Odağı Oldu

Kemer Belediyesinin yer tahsisi ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapımı üstlenilerek inşaatı bitirilen ve Kemer Belediyesine devredilen ‘ATSO Kemer Eğitim Ve Sanat Merkezi’ ilgi odağı oldu.

Eğitim ve Sanat Merkezi İlgi Odağı Oldu
15.04.2022 17:20
0
A+
A-
Kemer Belediyesinin yer tahsisi ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapımı üstlenilerek inşaatı bitirilen ve Kemer Belediyesine devredilen ‘ATSO Kemer Eğitim Ve Sanat Merkezi’ ilgi odağı oldu. Başta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm Kemerlilerin eğitimler almak için başvuruda bulunduğu merkezde müzik kursları, dil kursları, halk oyunları kursları ve çeşitli eğitimler veriliyor. Merkezde 500’e yakın kişi eğitim alıyor. Merkezde, yabancılara Türkçe dersi, Gitar, keman ve bağlama kursları, tiyatro dersleri, resim dersleri de yakında başlayacak.
 
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu merkezi ziyaret ederek, eğitim alan gençlerle bir ara geldi. Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası öğrencilerinin derslerine konuk olan Başkan Topaloğlu, merkezin Kemer’de büyük bir eksikliği tamamladığına dikkat çekti.
 
Başkan Topaloğlu yaptığı açıklamasında “İlk öğrencisine 28 Nisan 2021’de eğitim vermeye başlayan Kemer Belediyemizin Gençlik Orkestrası şu anda 47 öğrenciye kadar ulaştı. Orkestramız içerisinde 16 keman, 11 saksafon, 10 yan flüt, 9 klarnet ve birde trombet çalan çocuğumuz var. Bunun yanında merkezimiz açıldıktan sonra İngilizce kursu açıldı ve rekor sayı ile 110 kişi başvuru yaptı. Bu kursumuzda önümüzdeki hafta başlayacak. Merkezimiz açıldıktan sonra Kemerli hamile bayanlara ‘Pandemide Hamilelik süreçleri” konulu eğitimler verildi. Aynı zamanda merkezimizde halk oyunları eğitimlerimizde başladı. Yabancılara Türkçe dersi, Tiyatro dersleri, resim dersleri de yakında başlayacak. Kurs kayıtlarımız devam ediyor. Her gün en az 30 kişi gelip kayıt yaptırıyor, bilgi alıyor ve tesisi geziyor.  Bu arada eğitim gören orkestramız da Mustafa Ertuğrul Aker (Olbia) Parkında 23 Nisan’da büyük bir konser verecek. Bu konuda hazırlanıyorlar.” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.