enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,7521
EURO
36,5183
ALTIN
2.953,51
BIST
9.681,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
11°C
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
13°C
Cuma Parçalı Bulutlu
14°C
Cumartesi Açık
16°C

“Atık Estetiği: Sürdürülebilir Dokunuşlar Öğrenci Çalışmaları Drapaj Sergisi”

Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu öğrencileri tarafından Fateks Kumaş firmasının katkılarıyla, bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Atık Estetiği: Sürdürülebilir Dokunuşlar Öğrenci Çalışmaları Drapaj Sergisi” Prof.

“Atık Estetiği: Sürdürülebilir Dokunuşlar Öğrenci Çalışmaları Drapaj Sergisi”
11.06.2024 12:55
0
A+
A-

Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu öğrencileri tarafından Fateks Kumaş firmasının katkılarıyla, bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Atık Estetiği: Sürdürülebilir Dokunuşlar Öğrenci Çalışmaları Drapaj Sergisi” Prof. Dr. Yusuf Vardar -MÖTBE- Kültür Merkezinde ziyaretçilere kapılarını açtı. Serginin açılışına Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, Sergi Küratörü Dr. Öğr. Üyesi Özlem Kurtoğlu Necef, sektör temsilcileri, öğretim üyeleri ve elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Sergi Küratörü Dr. Öğretim Üyesi Özlem Kurtoğlu Necef, serginin sürdürülebilirlik ve atıkların değerlendirilmesi teması kapsamında hazırlandığını vurgulayarak, tasarımcılar, bu sergi ile atık malzemelerin yaratıcı bir şekilde kullanılarak nasıl yeni bir estetik anlayışına dönüştürülebileceği konusunda ziyaretçileri düşünmeye davet ettiğini söyledi.

“Yeniden değer kazandırma ve farkındalık oluşturma”

Dr. Öğretim Üyesi Özlem Kurtoğlu Necef, “Doğal renkler ve denim kumaşların kullanıldığı bu sergi, atıkların yeniden kullanarak ve dönüştürülerek yeni bir değer kazandırma konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor” dedi.  Sergide yer alan her bir eserin farklı bir hikâyesi olduğunu belirten Dr. Öğretim Üyesi Kurtoğlu Necef, “Açma halkaları bir kemere, plastik şişeler birer çiçeğe, kablolar, pipetler gibi sıradan atık malzemeler süsleme malzemesine dönüşerek estetik bir değer kazanmıştır” diye konuştu.

Sergi kapsamında yer alan tüm ürünlerin drapaj tekniği ile tasarlandığına dikkat çeken Dr. Öğretim Üyesi Kurtoğlu Necef, “Bu harika eserlerde emeği geçen tüm öğrencilerime teşekkür ediyorum. Hepinize katılımınız ve ilginiz için teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı