enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Çok Bulutlu
25°C

Yunus Nadi Ödülleri 78 Yıl Sonra İlk Defa Muğla’da Verildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Gazetesi’nin 79.

Yunus Nadi Ödülleri 78 Yıl Sonra İlk Defa Muğla’da Verildi
05.10.2024 19:32 | Son Güncellenme: 05.10.2024 19:33
0
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Gazetesi’nin 79.Yunus Nadi Ödül Töreni’ne ev sahipliği yaptı.

 

7 Mayıs 1924 yılında Muğlalı Yunus Nadi tarafından kurulan Cumhuriyet Gazetesi’nin her yıl düzenlediği Yunus Nadi Ödül Töreni Muğla Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Menteşe Belediyesi işbirliği ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ödül töreninde konuşan Cumhuriyet Vakfı Başkanı, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Alev Coşkun 78 yıl sonra ilk defa Yunus Nadi ödül törenini İstanbul dışında düzenlediklerini, bu şehrin de Yunus Nadi’nin doğduğu Muğla olmasının ayrıca önemli olduğunu belirtti. 

 

Türk Milleti’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlık mücadelesi verdiği yıllarda Muğlalı Yunus Nadi tarafından kurulan, Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt olan ve Atatürk’ün ismini verdiği Cumhuriyet Gazetesi’nin 79.Yunus Nadi Ödül Töreni Muğla Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Ödül törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ev sahipliğinde Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun, CHP’nin önceki dönem Genel Başkanları’ndan Altan Öymen, Ünlü ressam Devrim Erbil, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mine Esen, Cumhuriyet gazetesi yazarları Işık Kansu, Miyase İlknur, Prof.Dr. Örsan Öymen, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, 79.Yunus Nadi ödüllerini kazananlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Alev Coşkun; “78 Yıl sonra Yunus Nadi Ödül töreninin İstanbul dışına çıkarak kurucumuzun memleketinde yapılmasını sağlayan Ahmet Aras’tır”

 

79.Yunus Nadi Ödül Töreni açılış konuşmasını gerçekleştiren Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Alev Coşkun 1945 yılından beri yapılan Yunus Nadi ödül töreninin ilk defa İstanbul dışında verildiğini söyledi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın girişimleri ile Muğla’da düzenlenmesinin de çok anlamlı olduğunu belirtti. Alev Coşkun; “Cumhuriyet Gazetesi Cumhuriyet’in kuruluşunun köklerinden geliyor. Yüzyıllık geçmişe, birikime sahip. Atatürk’ün laik ilkelerine dayalı, çağdaş toplum yaratılma amacını taşıyan devrimlerin koruyucusu, savunucusudur. 100 yıldır bu görevimiz devam ediyor ve karşı devrimcilere karşı bu mücadelemiz devam edecek. Yunus Nadi ödülleri 79 yıldır ülkemizde çok değerli jüri üyeleri tarafından özellikle roman, öykü, şiir, sosyal bilimler, şiir dallarında 1945 yılından beri devam ediyor. Türkiye’nin en itibarlı, prestijli, değerli ödüllerindendir. Bu ödül töreni ilk kez İstanbul dışında veriliyor. Bu fikri ortaya atan kim? Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras. Ödül töreni bu yıl Muğla’da yapılabilir mi dedi. Ben de sizleri seviyoruz ama nereden çıktı dedim. Direndi, ısrar etti. Çağdaş yaşamın simgesi Cumhuriyet Gazetesi’ni, kurucusu Yunus Nadi’nin memleketi Muğla’ya getirmek istiyor ve en önemlisi de Kuvayımilliyeci Muğla Kuvayımilliyeci Yunus Nadi’yi anmak istiyor. Peki dedik, kendisine teşekkür ettik.” dedi. 

 

Bugün kurucumuz Kuvaymilliyeci Yunus Nadi için verilen ödüllerin Muğla’da verilmesi çok çok önemlidir.

 

1918 yılında genç bir Muğlalı Yenigün adında bir gazete çıkarıyor. O dönemin şartlarında bu büyük bir  cesaret. Meclis-i Mebusan dağıtılınca İstanbul’dan Ankara’ya geçiyor. Eski bir hanın bodrum katında İstanbul’dan parça parça söküp Ankara’ya getirdiği matbaa ile Anadolu’da Yenigün gazetesini çıkarmaya başlıyor. Mebus olarak mecliste uzun yıllar ülkemize hizmet ediyor. Yunus Nadi’nin büyük emekleri ile kurulan Cumhuriyet Gazetesi bugün 100 yaşında ama ihtiyar değil. Daima çağdaş, atılımcı, ilerisini düşünüyor. Yazılı basın devam ederken günümüzün teknik düzeyine, dijitale, internet gazeteciliğinde de Cumhuriyet Gazetesi ülkemizde ilk 5’de yer alıyor. Günde 3.5 milyon kez tıklanan bir siteye sahibiz. En güvenilir, gazete ve internet gazetesi seçildik. Bugün kurucumuz Kuvaymilliyeci Yunus Nadi için verilen ödüllerin Muğla’da verilmesi çok çok önemlidir. Tekrar bu ödül törenini Muğla’da düzenlemekte ısrar eden ve bu organizasyonu düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a teşekkür ediyorum.” dedi. 

 

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’da 78 yıldır İstanbul’da yapılan Yunus Nadi Ödül Töreni’ni Muğla Kültür ve Sanat Şenliği programına katan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a teşekkür ederek Yunus Nadi’nin vizyonu ile Türkiye’nin aydınlanmasına, basın özgürlüğüne büyük katkı sunduğunu belirtti. 

 

 

 

 

Başkan Aras; “Atatürk’ün yol arkadaşı Yunus Nadi gibi bir hemşehriye sahip olmaktan ve böyle bir etkinlikle onu yaşatmaktan gurur duyuyoruz.”

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras’ta 79.Yunus Nadi Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada çok değerli yazarları, sanatçıları halka buluşturan, kültüre, sanata büyük katkı sağlayan, sanat alanında en prestijli ödüllerden biri olan Yunus Nadi Ödül töreninin Muğla’da yapılmasının Dünya Kenti Muğla vizyonlarına büyük katkı sunacağını söyledi ve önümüzdeki yıllarda Cumhuriyet Gazetesi Vakfı işbirliği ile bu törene ev sahipliği yapmaya devam etmek istediklerini belirtti. 

Başkan Aras; “Cumhuriyet Gazetesi’nin çok kıymetli yazarlarından Ali Sirmen’in vefatı sonrası baş sağlığı için gittiğim gazetede Yunus Nadi ödüllerinin yazarın memleketi olan Muğlamızda yapılmasını teklif ettim. Çünkü genç nesillerimizin değerlerine sahip çıkması, ülkemizin çağdaşlaşmasında, bugünlere gelmesinde büyük katkı sunan, Atatürk’ün yol arkadaşı hemşehrilerini tanıması, bilmesini istedik. Cumhuriyet Vakfı’mızda bunu kabul etti. Muğlamızda ülkemizin en prestijli ödüllerinden biri olan Yunus Nadi ödül törenine yapabiliyor olmak vakfımızın bizlere armağanı, onlara tek tek teşekkür ediyorum. Coğrafyaları var eden özellikleri kadar yetiştirdiği isimleridir. Muğla bu konuda çok değerli isimlere sahip. Atatürk’ün yol arkadaşı Yunus Nadi gibi bir hemşehriye sahip olmaktan ve böyle bir etkinlikle onu yaşatmaktan gurur duyuyoruz. Kültür ve Sanat Şenliği içerisinde bu prestijli ödül törenini yapmak istedik. Bundan sonraki yıllarda da vakfımızla birlikte yine Muğlamız ev sahipliğinde yapmak isteriz. Hedefimiz Muğla’yı dünya kenti yapmak. Tarihi, kültürü, insanı, çevresi, güzellikleri ile zaten Muğla dünya kenti.  Tüm bunlar ve böyle etkinliklerle Muğlamızı değerleri ile dünyaya anlatacağız. Bu anlamlı ödül töreninde ödül alan tüm yazarlara, sanatçılara ve Cumhuriyet Gazetesi ailesine teşekkür ediyorum. 

 

Ödüller Sahiplerini Buldu

Açılış konuşmalarından sonra 79.Yunus Nadi Ödülleri’ni kazananlar ödüllerini alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Ödül törenine Roman dalında ödül  alan Hidayet Karakuş, Öykü dalında ödül alan Emrah Öztürk, Sosyal Bilimler Araştırması dalında ödül alan Sercan Ünsal, Hilmi Uysal, Mualla Aksu, Karikatür dalında ödül alan Cem Koç, Şiir dalında ödül alan Elçin Sevgi Suçin katıldı. Tören ödül alanlar ve Cumhuriyet Gazetesi yazarları ve protokolün toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı