enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0782
EURO
38,0496
ALTIN
2.835,00
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Yazın Tükettiğimiz Dondurmalar Diş Hassasiyetini Artırıyor!

Soğuk Bir Şey Yediğimizde Neden Ağrı Olur?    Soğuk bir şey yediğimizde veya içtiğimizde oluşan bu ağrının nedeni, dişin en dış katmanında bulunan ve mine adı verilen koruyucu tabakasının aşınması ve dentin adı verilen daha yumuşak iç kısmının açığa çıkmasıdır.

Yazın Tükettiğimiz Dondurmalar Diş Hassasiyetini Artırıyor!
14.08.2024 11:31
0
A+
A-

Soğuk Bir Şey Yediğimizde Neden Ağrı Olur? 

 

Soğuk bir şey yediğimizde veya içtiğimizde oluşan bu ağrının nedeni, dişin en dış katmanında bulunan ve mine adı verilen koruyucu tabakasının aşınması ve dentin adı verilen daha yumuşak iç kısmının açığa çıkmasıdır. Dentin, mine kaybı nedeniyle açığa çıktığında, soğuk yiyecekler, içecekler veya hatta soğuk havada nefes almak gibi belirli tetikleyiciler sinirleri tahriş ederek diş hassasiyeti olarak bilinen kısa, keskin bir ağrıya neden olabilir.

 

Doğru Diş Fırçalama Tekniği Nedir?

 

Sağlıklı dişlerde, mine dentini korur. Minenizin zayıflamasının veya dentinizin açığa çıkmasının birçok nedeni olabilir, ancak yaygın nedenler arasında diş etlerinin çekilmesi ve diş çürümesi bulunur. Bu sorunlar diş hekiminiz tarafından ele alınması gerekirken, dişlerinizin soğuğa karşı hassasiyetini ve rahatsızlığınızı azaltmak için kendi yapabileceğiniz birkaç şey de vardır:

Dişlerinizi gece yatmadan ve gün içinde en az bir kez, en az 1350ppm (milyonda parça) florür içeren florürlü diş macunu ile fırçalanmasını öneren Dt. Caner Hiçyılmaz sözlerine şöyle devam etti.

Hassas dişler için özel olarak tasarlanmış diş macunu kullanmayı düşünün. Yumuşak veya orta sert kıllara sahip bir fırça kullanarak; küçük, dairesel hareketler ile dişlerinizi fırçalayın. 

Diş fırçanızı iki ila üç ayda bir veya aşınmışsa daha erken değiştirin.

  

‘’Yemekten Hemen Sonra Dişlerinizi Fırçalamayın’’

 

Herkes tarafından doğru bilinen yanlışlardan biri ise yemek sonrası dişlerin hemen fırçalanmasıdır. Oysaki yemekten hemen sonra dişlerinizi fırçalamaktan kaçının – bazı yiyecek ve içecekler dişlerinizin minesini yumuşatabilir, bu nedenle fırçalamadan önce en az bir saat bekleyin.

Şekerli yiyecekleri, gazlı ve asitli içecekleri daha az tüketin. Bunları sadece yemek saatlerinde tüketmeye çalışın.

Dişlerinizi gıcırdatıyorsanız, gece takmak için bir gece plağı yaptırıp yaptırmamanız gerektiği konusunda diş hekiminizle görüşün.

Dişlerinizi beyazlatmayı düşünüyorsanız, tedaviye başlamadan önce diş hekiminizle hassasiyeti görüşün.

Ve son olarak diş hekiminizi düzenli olarak, önerdikleri sıklıkta ziyaret edin.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı