enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5433
EURO
35,0431
ALTIN
2.436,43
BIST
10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
30°C
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Açık
30°C

Uşak’ın İçmesuyu Problemine Neşter 3 Proje Birden Geliyor

GENEL MÜDÜR MEHMET AKİF BALTA: “UŞAK’A YILDA 3 MİLYON 420 BİN M3 İÇME SUYU TEMİN EDECEĞİZ” Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü yürüttüğü özel projelerle Uşak’ın içme suyu problemini kökünden çözmeyi hedefliyor.

Uşak’ın İçmesuyu Problemine Neşter 3 Proje Birden Geliyor
05.06.2024 11:05
0
A+
A-

GENEL MÜDÜR MEHMET AKİF BALTA: “UŞAK’A YILDA 3 MİLYON 420 BİN M3 İÇME SUYU TEMİN EDECEĞİZ”

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü yürüttüğü özel projelerle Uşak’ın içme suyu problemini kökünden çözmeyi hedefliyor. 3 ayrı projeyi aynı anda yürüten DSİ Genel Müdürlüğü, kente yılda 3 milyon 420 bin m3 ilave içme ve kullanma suyu temin edecek. Uşak’ın içme suyu problemi kalmayacak.

İKİ İLETİM HATTI BİRDEN YAPILIYOR

“Uşak Banaz Baltalı Göleti İçmesuyu İletim Hattı” için Nisan ayında imzalar atıldı ve inşaat çalışmalarına resmen başlandı. Uşak kent merkezine yılda 2.21 milyon m3 içme ve kullanma suyu temin edecek proje kapsamında Banaz Baltalı Göleti’nden savaklanan su, bir regülatör vasıtası ile iletim hattına alınacak. Ayrıca bölgeye 2 de yeni su kuyusu açılacak. Regülatörde biriken ve kuyudan çıkarılan su,11.5 km’lik iletim hattı ile Küçükler Barajı Artıma Tesisine ulaştırılacak. 600 gün içerisinde tamamlanacak proje kapsamında yaklaşık 17 km boru döşenecek.

Uşak’ın içme suyu problemini çözmek amacıyla sözleşmesi imzalanarak yapımına başlanan bir başka proje ise  “Baybuyan Deresi Regülatöründen Küçükler Barajına Derivasyon İletim Hattı Projesi”.  2025 yılı sonuna yetiştirilmesi hedeflenen proje kapsamında Banaz Bayburun Deresi üzerine bir regülatör inşa edilecek. Biriken su  5.5 km uzunluğunda bir trapez kanal ile Küçükler Barajı rezervuar alanına ulaştırılacak. Proje tamamlandığında Uşak’a yılda 440 bin m3 içme ve kullanma suyu verilecek.

SORKUN BARAJI SON DÜZLÜKTE

Uşak kent merkezine yılda 770 bin m3 içme ve kullanma suyu temin edecek Sorkun Barajı ise tamamlanmak son aşamada. Gövde dolgusu tamamlanan barajda, dolusavak ve vana odası imalatları devam ediyor. 1 milyon 260 bin m3 depolama hacmine sahip olacak baraj, 2024 yazında tamamen bitirilecek ve hemen ardından iletim hattı ile arıtma tesisi çalışmalarına başlanacak.

BAKAN YUMAKLI:HEDEFİMİZ UŞAK’IN İÇME SUYU PROBLEMİNİ TARİHE KARIŞTIRMAK”

Uşak’ın içme ve kullanma suyu problemini bir an önce bitirmek için özel bir çalışma yürüttüklerini ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Son yıllarda olumsuz anlamda değişen yağış skalasının en çok etkilediği kentlerden biri de Uşak. Bölgenin su her geçen gün artan içmesuyu ihtiyacını karşılamak için yatırımlarımız aralıksız devam ediyor. Geliştirdiğimiz 3 özel proje ile Uşak’a yılda 3,42 milyon m3 içme ve kullanma suyu daha temin edeceğiz. Hedefimiz en kısa sürede projelerimizi bitirerek, Uşak’ın içme suyu problemini tarihe karıştırmak” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı