enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6383
EURO
35,3596
ALTIN
2.499,74
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Pazartesi Açık
32°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C

Tepe Savunma Öneriyor: Açık hava etkinliklerinde nelere dikkat edilmeli?

Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Yumun, konuya ilişkin uyarılarda bulundu.

Tepe Savunma Öneriyor: Açık hava etkinliklerinde nelere dikkat edilmeli?
05.07.2024 11:55
0
A+
A-

Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Yumun, konuya ilişkin uyarılarda bulundu. Yumun, “Etkinlikte kullanılacak çanta, göz önünde tutulup kolay korunabilecek özellikte olmalıdır. Alana girildiğinde acil durum çıkış noktaları mutlaka kontrol edilmeli ve olası bir durumda sakin kalınarak en yakın güvenlik personeline ulaşılmalıdır” dedi.

Yaz aylarıyla birlikte açık hava etkinlikleri de öncelikli tercih haline geliyor. Büyük kitlelerin toplandığı etkinliklerde eğlenirken kişisel güvenliğe dikkat edilmesi de büyük önem taşıyor. Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Yumun, açık hava etkinliklerinde dikkat edilmesi gereken noktalara dair açıklamalarda bulundu.  

“Acil durum çıkışları önceden bilinmelidir”

Kişisel eşyaların güvenliği için uygun büyüklükte ve kolay kontrol edilebilecek özellikte çanta tercihinin yapılmasına dikkat çeken Yumun“Etkinlik alanında kalabalık ve güvenliğin etrafta olduğu bölgeler tercih edilmeli; acil durumlara karşı alan içindeki arkadaşlarla bir buluşma yeri ve iletişim yöntemi belirlemelidir. Ayrıca etkinlik alanında acil durum çıkış noktalarının bilgisi mutlaka önceden öğrenilmelidir. Panik, güvenliği tehdit eden en önemli unsurdur. Olası bir durumda sakin kalınmalı ve en yakın güvenlik personeline ulaşılmalıdır” dedi. 

 “Etkinlik alanının canlı analizi yapılmalıdır”

Kalabalık organizasyonlarda izdiham riskinin azaltılması için organizasyon şirketlerine büyük rol düştüğünü belirten Yumun, bu konuda yetkin ve deneyimli şirketlerden destek almasının son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Yumun açıklamasında, “Profesyonel ekip tarafından öncelikle alanın canlı analizi yapılmalı, alan krokisi çıkartılarak güvenlik noktaları belirlenmelidir. Ardından sahne yapısı bariyer vb. materyallerin yerleşim planları, gelen misafirlerin karşılanması, acil durum analizi, alan terk süreci gibi sıralı konulara dair planlamalar özenle yapılmalıdır. Güvenlik süreçlerinde canlı kamera takibi, metal kapı dedektörü, x-ray, el dedektörü ve drone kullanımı gibi teknolojilerden faydalanılmalıdır” diye konuştu. 

“Çevre önlemlerinin yetersizliği kaçak girişe neden oluyor”

Açık hava etkinliklerinde görülen güvenlik açıklarına dair bilgi veren Yumun“Etkinlik girişlerinde güvenlik aramalarının yetersiz olması ve genelde x-ray cihazı bulunmaması sebebiyle alkol, uyuşturucu, silah vb. gibi maddeler tespit edilemeyebiliyor. Ayrıca çevre önlemlerinin ve aydınlatmaların yetersiz olması durumunda kör noktalardan kaçak giriş veya uygunsuz davranışlar güvenlik açığına neden olabiliyor” dedi.

‘’Acil durumlar için alternatif senaryo hazırlanmalı’’ 

Güvenlik personelinin gerekli eğitimleri almış olmasının diğer bir önemli nokta olduğunu belirten Yumun“Açık hava etkinliklerinde görev alan güvenlik personelleri müşteri karşılama, kalabalık yönetimi, şüpheli eşya ve eşgal analizi, 5188 görev yetki ve sorumlulukları, yangın eğitimi, temel ilk yardım, yardımcı güvenlik cihazlarının kullanımı, kriz yönetimi gibi eğitimlerden geçmelidir. Ayrıca acil durumlar için birçok alternatif senaryonun hazırlanması ve bunun personele öğretilmesi gerekir” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı