enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2134
EURO
37,9047
ALTIN
2.926,84
BIST
9.351,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C

TEKNOFEST’e katılan TEMSA, mobilitenin elektrifikasyonu vizyonunu ziyaretçilerle paylaşacak

Elektrifikasyon ve batarya teknolojilerinde, Türk ticari araç sektörüne öncülük eden Temsa, 02-06 Ekim arasında Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenlenecek TEKNOFEST’e katılacak.

TEKNOFEST’e katılan TEMSA, mobilitenin elektrifikasyonu vizyonunu ziyaretçilerle paylaşacak
01.10.2024 13:33
0
A+
A-

Elektrifikasyon ve batarya teknolojilerinde, Türk ticari araç sektörüne öncülük eden Temsa, 02-06 Ekim arasında Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenlenecek TEKNOFEST’e katılacak. 2018 yılından bu yana gerçekleşen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te, elektrikli araç bataryalarının yanı sıra Adana’da üretilip dünyaya ihraç edilen elektrikli eQuad araçlarını da teknoloji severlere tanıtacak Temsa, yerli teknolojilerle güçlendirdiği mobilitenin elektrifikasyonu vizyonunu katılımcılarla paylaşacak.

2021 yılında Adana’daki fabrikası içerisinde hizmete açtığı batarya paketleme tesisiyle, 10’a yakın elektrikli araç modelinin bataryalarını yerli imkanlarla geliştirmeye başlayan Temsa, bu tecrübesini farklı iş kollarına da yayıyor. ASELSAN ile birlikte Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otobüsünü geliştiren, Avrupa’nın ilk şehirlerarası elektrikli otobüsünde imzası bulunan Temsa, mobilitenin elektrifikasyonu vizyonuyla kara taşımacılığının yanında deniz ulaşımı ve tarım araçları gibi farklı alanlarla da elektrikli araçlar için batarya teknolojileri geliştiriyor.

Temsa’nın, TEKNOFEST’teki standında sergileyeceği elektrikli eQuad aracı ise mikromobilite ve ‘son kilometre teslimat’ (last mile delivery) çözümleri geliştiricisi Fernhay Solutions iş birliğiyle Adana’daki Temsa fabrikasında üretiliyor. Şehir merkezlerinin trafik sıkışıklığı, emisyon sorunları ve güvenlik zorluklarına çözüm sunmak için geliştirilen eQuad 60 km menzile sahip ve 200 kg yük taşıma kapasitesine sahip.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı