enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0966
EURO
37,9424
ALTIN
2.815,47
BIST
9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C
Cumartesi Yağmurlu
24°C

Sera yatırımı, ev almaktan 10 kat daha kârlı.

Topraksız tarım, geleneksel tarıma göre daha az su kullanımıyla daha fazla ürün elde edilmesini sağlıyor.

Sera yatırımı, ev almaktan 10 kat daha kârlı.
12.09.2024 15:27
0
A+
A-

Topraksız tarım, geleneksel tarıma göre daha az su kullanımıyla daha fazla ürün elde edilmesini sağlıyor.

Sürdürülebilir gıda üretimi ve kaynak yönetiminde temel bir rol oynayan modern topraksız sera tarımı, günümüzde tarım sektörünün en önemli temel taşlarından. Forte Teknoloji’nin iştiraki olan CETWELL, tarıma yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için anahtar teslim sera projeleriyle uygun ortamı sağlıyor.

Önümüzdeki beş yıl içinde, bitki besleme, tarımsal otomasyon ve sera sistemleri gibi alanlarda analizleri tamamlanmış ve prototipleri hazırlanmış 10 farklı ürünü piyasaya sürmeyi planlayan CETWELL, tarımda verimliliği ve sürdürülebilirliği artırmayı amaçlıyor. Bu çalışmaları kapsamında oluşturulan verilere göre seraya yatırım yapmak yatırımcılar için ev almaktan 10 kat daha kârlı oluyor…

Ülkemizde yaklaşık 22 bin dekar modern sera bulunurken, bu alan her yıl yaklaşık 1.500 dekarlık bir artışla genişliyor. Bu büyüme, modern tarım uygulamalarına yönelik artan talebi ve yatırım fırsatlarını işaret ediyor.

KÜRESEL AKILLI TARIM PAZARI 35,98 MİLYAR DOLARA ULAŞACAK

Sera yapmanın ev almaktan daha karlı olduğunu vurgulayan, FORTE Genel Müdürü Hasan Cengiz Bayrak; “Topraksız tarım, bitkilerin geleneksel toprak yerine besin çözeltileri, perlit ve kaya yünü gibi alternatif ortamlar içinde yetiştirildiği, daha verimli ve çevre dostu bir tarım yöntemi. Bu yöntem, su ve kimyasal kullanımını azaltarak, hastalık ve zararlı maddelerden korunmayı sağlıyor. Topraksız seraları, bir teknoloji üssü olarak da görebiliriz. Hali hazırda kullanılan birçok teknoloji olmasına rağmen bu alanda yapılacak birçok yeni fırsat da oluşuyor.  Modern teknolojilerle desteklenen topraksız tarım, büyüyen global akıllı tarım pazarında önemli bir yere sahip. Küresel akıllı tarım pazarının 2022’den 2030’a kadar yıllık %10,2’lik bir bileşik büyüme oranıyla 2030 yılına kadar 35,98 milyar ABD dolarına ulaşması bekleniyor. Ekonomik veriler bu kadar ortadayken bu kapsamda anahtar teslim projeler üreten CETWELL ile Türkiye’de topraksız tarım yatırımı yapmak isteyen yatırımcıları bir araya getirmek istiyoruz. Bu kapsamda ilerleyen dönemlerde farklı finansal yapıları da ortaya koyacağız. Daha düşük sermaye ile halkımızın yatırım yapmasını da sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı