enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0259
EURO
38,1212
ALTIN
2.832,38
BIST
9.884,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C

Samsung Food’un ilk kez IFA 2024’te görücüye çıkacak yeni özellikleri yemek deneyimlerinde çıtayı yükseltmeye hazırlanıyor

Vision AI özellikli Samsung Food+, kullanıcının akıllı telefonuyla çektiği fotoğraflardaki malzemeleri tanıyarak, Family Hub™ ekranında da görüntülenebilen gıda listesine ekliyor.

Samsung Food’un ilk kez IFA 2024’te görücüye çıkacak yeni özellikleri yemek deneyimlerinde çıtayı yükseltmeye hazırlanıyor
03.09.2024 12:27
0
A+
A-

Vision AI özellikli Samsung Food+, kullanıcının akıllı telefonuyla çektiği fotoğraflardaki malzemeleri tanıyarak, Family Hub™ ekranında da görüntülenebilen gıda listesine ekliyor.

 

Yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş yemek planlama ve tarif platformu Samsung Food birinci yaşına girerken, Samsung Electronics, platforma eklenen yeni özelliklerin ve güncellemelerin tamamını IFA 2024’te duyurmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl yine ilk kez IFA’da tanıtılan Samsung Food, kullanıma sunulmasından bu yana altı milyondan fazla kullanıcıya ulaştı. Bu sayede Samsung Food, birçok evde yemekleri planlamanın ve pişirmenin vazgeçilmez bir aracı haline geldi. Platformun en popüler özellikleri arasında Yemek Tarifi işlevleri, Alışveriş Listesi ve Öğün Planlayıcı yer alıyor.

 

Samsung Electronics Dijital Cihazlar İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Müşteri Deneyimi Ekibi Başkanı Moohyung Lee şunları söyledi: “Kullanıcılar, ev aletlerinin akıllı özelliklerini kullanarak evlerindeki gıda malzemelerini daha iyi değerlendirmek istiyor. Biz de Samsung Food’u farklı alanlarda yeni ve güçlü özelliklerle geliştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Kullanıcı deneyimlerine odaklanıyor; daha kolay ve yalın bir kullanımla daha sağlıklı yemekler hazırlama konusunda kullanıcıları desteklemek amacıyla platformumuzu yapay zeka gibi teknolojilerle geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz.”

 

Kişiye özel yemek deneyimleri sunuluyor

Ev aletleri dahil birçok Samsung cihazda kullanılabilen bütünsel gıda platformu Samsung Food’un premium abonelik hizmeti olan Samsung Food+, sağlık profili ile hedefleri entegre ediyor ve tarif önerileriyle kişiselleştirilmiş öğün planları sunarak yemek deneyimini zenginleştiriyor. Yapay zeka ile güçlenen Samsung Food, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılara fark yaratan işlevler sunuyor.  

 

Samsung, Vision AI teknolojisini Samsung Food+ üzerinde de kullanıma sunmaya başladı. Bu teknoloji, kullanıcıların akıllı telefonlarıyla yiyeceklerinin fotoğrafını çekip bunları Gıda Listelerine ekleyebilmesini sağlıyor ve yemek hazırlamayı kolaylaştırıyor. Bu özellik sayesinde, buzdolabına konan ve dolaptan alınan gıda maddelerini tanıyan dahili kamera AI Vision Inside’a sahip olmayan Family Hub™ ekranlı Bespoke buzdolabı kullanıcıları, akıllı telefonlarıyla fotoğraf çekerek Gıda Listelerine artık kolayca ürün ekleyebilecek.

 

Samsung Food+ abonelik hizmetinin diğer avantajları arasında, kullanıcıların marketten veya internetten alışveriş yaparken satın aldıkları malzemelerin otomatik olarak Gıda Listesi’ne eklenmesi ve Gıda Listesi’nin içeriğine göre yemek tarifi aranması yer alıyor. Kullanıcılar ayrıca, ürünlerin, manuel olarak girilen son kullanma tarihinden önce tüketilmesine yardımcı olan uyarılar alarak gıda israfını azaltabiliyor. 

 

Samsung Food+ ayrıca, kullanıcıların Gıda Listelerindeki malzemelere göre her öğüne özel planlamalarını kişiselleştirebiliyor. Son kullanma tarihi yaklaşanlar ürünlere öncelik vererek gıda malzemelerinin sürdürülebilir kullanımını desteklemek için kullanıcıların Gıda Listelerine uygun yemek planları sunuyor.

 

Bunların yanında, yeni eklenen “Gıda Listenizle Arama Yapın” özelliği sayesinde, Gıda Listelerinde yer alan malzemelerin kullanıldığı tarifler arama sonuçlarının üst sıralarında gösterilerek kullanıcılara ellerindeki malzemelerle neler yapabilecekleri konusunda fikirler sunuluyor. Gıda Listesine uygun tarif önerileri sunulurken Gıda Listesinden kullanılan ve tüketilen her malzemenin yeni alınacak malzemeleri içeren Alışveriş Listesine eklenmesi de öneriliyor. Bu akıllı yaklaşım, gıda malzemelerinin her zaman el altında bulunmasına yardımcı olurken taze malzemelerle lezzetli yemekler yapılmasını ve gıda israfının azaltılmasını sağlıyor.

 

Kişiselleştirilmiş yemek planlarıyla sağlıklı beslenme hedeflerinize ulaşın

Samsung Food, sağlıklı yaşam hedeflerine ulaşmasını desteklemek için tasarlanan yeni gelişmiş araçlara kavuştu. Platform ister yemek tarifleri ister tek tek gıda maddeleri için olsun, günlük yemek programları kapsamında kalori alımını takip eden beslenme odaklı yemek planları önerebiliyor. Kullanıcıların beslenme ihtiyaçlarına, seçtikleri diyete ve önceki tariflerdeki tercihlerine göre haftalık tarif ve atıştırmalık önerileri içeren “Size Özel” planlar da sunuluyor. Sistem, günlük yemek planları dahilinde makro besin alımını takip ediyor ve bireysel sağlık hedeflerine göre özelleştirilebilen kalori ve makro besin hedeflerini gözeterek önerilerde bulunuyor. Samsung Food kullanıcıları, haftanın üç günü için öneriler alabiliyor. Ücretli abonelik gerektiren Samsung Food+ kullanıcıları ise akıllı platformun gıda malzemelerinin manuel olarak girilen son kullanma tarihlerini de hesaba kattığı, tüm haftayı kapsayan önerilerden faydalanabiliyor. 

 

Şu an 104 ülkede sekiz dilde kullanılabilen Samsung Food güncellemeleri, platformun kullanımda olduğu bölgelere sekiz dilde sunulacak. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı