enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9174
EURO
37,6488
ALTIN
2.809,09
BIST
9.624,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
30°C
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Yağmurlu
26°C

‘Örnekköy Projesi” ile Ayvaköy renkleniyor

Nilüfer Belediyesi’nin,  turizm ve tarım hamleleriyle ilçedeki kırsal mahalleleri cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediği ‘Örnekköy Projesi’ Ayvaköy’den başladı.

‘Örnekköy Projesi” ile Ayvaköy renkleniyor
26.08.2024 18:04
0
A+
A-

Nilüfer Belediyesi’nin,  turizm ve tarım hamleleriyle ilçedeki kırsal mahalleleri cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediği ‘Örnekköy Projesi’ Ayvaköy’den başladı. Proje kapsamında ilk olarak Ayvaköy’deki evlerin dış cepheleri ayva sarısına boyandı.

 

Nilüfer’in kırsal mahallelerinde sürdürülebilir kalkınmayı amaçlayan ‘Örnekköy Projesi’nin startı Ayvaköy’den verildi. Düzenlenen törene Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, eşi Nuray Özdemir, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Nilüfer Belediyesi eski Başkanı Faruk Baykal, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ayhan Sarsıcı, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü İlker Temel, iş insanları, Ayvaköy Mahalle Muhtarı Hüseyin Odman, mahalle muhtarları, projeyle ilgili birim müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

 

Programda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, ilçenin sanayi alanında büyüyüp geliştiğini ancak büyük oranda tarım alanına da sahip olduğunu vurguladı. Nilüfer’in yüzde 75’inin orman, mera ve tarım alanından oluştuğuna dikkat çeken Başkan Şadi Özdemir, bu alanların korunup, tarımda geliştirilebileceğine değindi.

 

Adaylık sürecinden bu yana belli konularda hassasiyetlerini dile getirdiklerini söyleyen Başkan Şadi Özdemir, bunlardan birisinin tarım alanları olduğunu vurguladı. Türkiye’de son dönemde maliyetlerin çok yükseldiğine işaret eden Başkan Şadi Özdemir, tarım üretiminin düştüğünü ve gençlerin de bu alanda gelecek görmediklerini aktardı. Nilüfer Belediyesi olarak verecekleri destekler ve kooperatifleşme ile gençlere kazanç elde etmelerini göstermek istediklerini ifade eden Başkan Şadi Özdemir, bu şekilde tersine göçü de başlatmayı hedeflediklerini aktardı.

 

Tarımın yanında Nilüfer’in tarihi, kültürel ve doğal güzelliklere sahip olduğunu söyleyen Başkan Şadi Özdemir, bu özelliklere sahip yerlerin başında Ayvaköy’ün geldiğini kaydetti. Bölgede Ayvaini Mağarası’nın bulunduğunu hatırlatan Başkan Şadi Özdemir, “Burası turizm açısından değerlendirilebilir bir alan. Fadıllı ve Gölyazı gibi doğal güzellikleriyle turizm anlamında geliştirilebilir bir alan. Nilüfer Belediyesi olarak buraya yatırım yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bir seyir tepesi yapalım istiyoruz. İnsanlar teleskop ile gelsin; doğayı, yıldızları, leylekleri izlesin. Gölyazı’ya da buradan bakabilir” dedi.

Turizm açısından pansiyonculuğu da geliştirmek istediklerini ifade eden Başkan Şadi Özdemir, konaklamanın önemini vurguladı. Bölgede atıl durumdaki okul binasına yatırım yapacaklarını söyleyen Başkan Şadi Özdemir, buradaki evlerin de birkaç yıl sonra pansiyonculuğa başlayabileceklerini dile getirdi.

Adaylığı sürecinde ‘dijital köy’ vaadinin bulunduğunu da hatırlatan Başkan Şadi Özdemir, “Biz de ayrı mekanların olmasını arzu ediyoruz. Onlar gelip geçerken, birkaç ay burada kalsınlar. Burada şirketine yazılımlarını geliştirsinler. Hem bu bölgeyi tanısın, hem bu güzelliklerden yararlansınlar” diye konuştu.

 

BETONLAŞMADAN SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA

Gözlem evi, dijital köy, dijital göçebeler için mekanları, bisiklet yolları, yürüyüş yolları, mağarası, Gölyazı ve Fadıllı’yla bölgenin turizm cenneti haline gelebileceğini vurgulayan Başkan Şadi Özdemir, tarımda da ayva, incir, zeytin ve ceviz gibi ürünlerle de bölgenin geliştirilebileceğine işaret etti. Bu şekilde sürdürülebilir kalkınmayı sağlayabileceklerini söyleyen Başkan Şadi Özdemir, “İnşaat yapmadan, betonlaşmadan da tarım topraklarını koruyarak hayatları sürdürülebilir kılacağız. Yeniden tersine göçü başlatacağız. Buradan şehirlere gitmiş gençlerimizin tekrar bu taraflara dönmesini sağlayacağız. Ana amacımız bu” dedi.

 

Bugün ‘Örnekköy Projesi’nin ilk adımı olarak Ayvaköy’deki yapıları boyayacaklarını açıklayan Başkan Şadi Özdemir, “Bütün mahalleyi tek renge boyayacağız. ‘Ayvaköy, en güzel ayva sarısı ile anlatılır’ dedik. Bugün bunun başlangıcını yapacağız” şeklinde konuştu.

 

Konuşmanın ardından başta Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir dahil olmak üzere katılımcılar tulumlarını giyerek, mahalledeki evleri boyamaya başladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı