enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5664
EURO
35,0373
ALTIN
2.434,83
BIST
10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
31°C
İstanbul
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C

“Oğuzhan Kavaklı Kütüphanesi” düzenlenen törenle açıldı

“Oğuzhan Kavaklı Kütüphanesi”nin açılışına Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.

“Oğuzhan Kavaklı Kütüphanesi” düzenlenen törenle açıldı
06.06.2024 10:45
0
A+
A-

“Oğuzhan Kavaklı Kütüphanesi”nin açılışına Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında kütüphanenin açılmasına öncülük eden Gazeteci Yazar İbrahim Irmak, İzmir basınının önde gelen isimleri, anaokulu yönetimi, veliler ve öğrenciler katıldı.

Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Kavaklı’nın Ege Üniversitesi bünyesinde uzun yıllar nitelikli gazeteciler yetiştirdiğini dile getiren EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Hocamız, kurucusu olduğu Ege Ajans aracılığı ile pek çok gazetecinin yetişmesine vesile olmuştur. Oğuzhan Kavaklı, gazetecilik mesleği adına adeta bir ayaklı kütüphane gibidir. Köklerini bilmeyen nesiller geleceklerini inşa edemezler.  Hocamızı, geleceğin inşasında yeni nesiller için önem arz eden böyle bir kütüphanenin açılmasına adıyla vesile olduğu için kutluyorum.  Kütüphanemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Adını taşıyan kütüphanenin açılışında duygu dolu anlar yaşadığını ifade eden  Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Kavaklı, “Türkiye’de her alana yönelik pek çok kütüphane var. Ancak bir çocuk kütüphanesi niteliği taşıyan bu kütüphaneyi sizlerle birlikte açmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kütüphanemizde, çocuklarımıza ve anne-babalarına hitap eden kitaplar var. Çünkü anne-baba eğitimli olursa çocuklar da eğitimli olur. Çocukların kitapları sevmesine vesile olmak bizler için çok büyük mutluluk olacak. Bu mutluluğa burada benimle beraber ortak olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Özellikle yoğun programına rağmen burada bulunan değerli Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Ersan’a, beni yalnız bırakmayan kıymetli hocam Öcal Uluç’a, kütüphanenin açılmasına büyük destek veren İbrahim Irmak’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Gerçekleştirilen kurdele kesiminin ardından “Oğuzhan Kavaklı Kütüphanesi” resmen hizmet vermeye başladı. EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, kütüphane girişinde yer alan hatıra defterini doldurarak iyi dileklerde bulundu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı