enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2735
EURO
37,4191
ALTIN
2.919,54
BIST
8.699,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
18°C

Milli Triatlet, Ironman İpek Onaran Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan L’Étape Türkiye by Tour de France’ın Yarış Direktörü oldu

Fransa Bisiklet Turu’nun amatör serisi L’Étape Türkiye yarışı için kayıtlar sona erdi.

Milli Triatlet, Ironman İpek Onaran   Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan L’Étape Türkiye by Tour de France’ın Yarış Direktörü oldu
14.10.2024 14:52
0
A+
A-

Fransa Bisiklet Turu’nun amatör serisi L’Étape Türkiye yarışı için kayıtlar sona erdi. Sporcular 20 Ekim Pazar günü İstanbul’da Tour de France uzmanları tarafından hazırlanan parkurda her bir virajı ve her bir kilometresiyle unutulmaz anılar biriktirecek. L’Etape Türkiye, sporun dayanıklılık, azim ve dostluk değerlerini sahaya taşıyacak. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü en hızlı geçen bisikletçi, Tour de France’ın ikonik sarı mayosunu kazanacak. 

 

Türkiye’nin ilk kadın yarış direktörü: İpek Onaran

 

Uzun parkur (109 km), kısa parkur (59 km) ve aile-çocuk parkuru (6 km) olmak üzere üç farklı kategoride düzenlenecek yarışın direktörlüğünü milli triatlet, ironman İpek Onaran yapacak. 

 

Dünyanın en zor sporlarından birisi olan triatlonda ülkemizi temsil eden ve tarihi başarılara imza atan İpek Onaran, kadın bisikletinin yükselişte olduğu dönemde L’Étape Türkiye by Tour de France yarışında Türkiye’nin ilk kadın yarış direktörü olarak yer alacak. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda düzenlenen organizasyonda yarış direktörü İpek Onaran, ikonik yarışın akışını yönetecek. 

İpek Onaran, L’Étape Türkiye Tour de France’ın ilk yarış direktörü olmanın 25 yıllık spor kariyerinde müthiş bir deneyim olduğunu ifade etti. Onaran: “Her yıl Fransa Bisiklet Turu’nun ikonik macerasını ekranlardan tutku ile izlerken bu müthiş atmosferin ve organizasyonun bir gün bir parçası olacağımı söyleseler hayal derdim. Tour de France bisikletçisi gibi hissettirmek için tasarlanan L’Étape Türkiye’de katılımcılara yarış direktörü olarak eşlik etmek, yarışı koordine etmek büyük bir onur.” dedi. 

20 Ekim Pazar günü sabah 08.00’de Anadolu Hisarı Küçüksu Kasrı önünden Büyük Start ile başlayacak yarış boyunca İstanbul’un güzellikleri 70’ten fazla ülkede izlenecek.

İsim sponsorluğunu Visa ve Maximiles Black’in üstlendiği yarışta, ana sponsorlar olarak MG Otomotiv, Tissot, Asperox ve Black Bruin yer alıyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı