enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2644
EURO
37,3890
ALTIN
2.917,98
BIST
8.699,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
18°C

Milletvekili Kaya balıkçı esnafıyla bir araya geldi

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Kemer’de yer alan Karayer Deresi’ndeki balıkçı esnafıyla bir araya geldi.

Milletvekili Kaya balıkçı esnafıyla bir araya geldi
14.10.2024 18:48
0
A+
A-

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Kemer’de yer alan Karayer Deresi’ndeki balıkçı esnafıyla bir araya geldi.

 

Milletvekili Aykut Kaya’nın ziyareti sırasında, CHP Kemer İlçe Başkanı Sedat Karakaya ile ilçe yönetimi, Kemer Belediyesi Meclis Üyesi Ali Akar, Kemer Belediyesi Göynük Mahalle Sorumlusu Halit Canevi, CHP Kemer İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Çelebi, Kemer Belediyesi Zabıta Müdürü Erhan Kurtoğlu, Sınırlı Sorumlu Kemer İlçesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Kanık ve balıkçılar yer aldı.

 

Karayer Deresi’nde barınan 28 balıkçı ile yaklaşık 200 fiber teknenin söz konusu alandan çıkartılmak istenmesi üzerine balıkçıları ziyaret eden Milletvekili Kaya, balıkçıların sorunlarını dinledi.

 

Kaya, yaptığı açıklamada, Karayer Deresi’ndeki balıkçıların 40 yılı aşkındır geçimlerini balıkçılıktan sağladığını belirterek, daha önce birçok defa yerlerinin değiştirildiğini söyledi.

 

Balıkçıların 2006’dan bu yana teknelerini Karayer Deresi’ne bağladıklarına dikkat çeken Kaya, “Buradaki 28 balıkçımızın yanı sıra 200’e yakın fiber tekne sahibi de buraya teknelerini bağlıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Idyros Antik Kenti’ndeki kazı çalışmaları nedeniyle balıkçılara burayı terk edin söylemi olmuş. Kültür mirasımızın ortaya çıkarılması konusundaki çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz. Şu soruyu sormak istiyoruz. Bakanlık buradaki çalışmalar için bu zamana kadar neden bekledi? Lakin biz bu çalışmaların olması gerektiğini, tarihi ve kültürel mirasımızın ortaya çıkarılmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Buradaki çalışmaların sınırlarının da Kemer halkıyla şeffaf şekilde paylaşılması gerektiğine inanıyorum.” dedi.

 

Balıkçı esnafına alternatif yer gösterin

 

Kaya, Karayer Deresi’ndeki balıkçı esnafına alternatif bir yer gösterilmesi gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Buradaki vatandaşlarımız tamam buradan çıksınlar ama balıkçılarımıza alternatif bir yer gösterin. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyelim. Buradaki esnafımızın antik kentteki kazı çalışmalarına karşı çıktıkları yok. Böyle değerlerimizi kaybetmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımız Kındılçeşme’de bir balıkçı barınağının yapılabilecek alan olduğunu aktarıyorlar. Çamyuva Mahallemizde Ağva Deresi’nde bir yer olduğunu söylüyorlar. Mevcuttaki Kemer Marina’nın ana mendireğinin dışına bir yer yapılabileceği söyleniyor. Sonuçta kültürel mirasımız ortaya çıksın ama vatandaşımızı mağdur etmeyelim.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı