enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0340
EURO
37,9219
ALTIN
2.816,12
BIST
9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C

Mevlid Kandili dolayısıyla Nevşehir’deki tüm cami ve mescitler Nevşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gül suyu ile yıkandı.

Son peygamber Hazreti Muhammed’in doğum günü olan Mevlid Kandili, 14 Eylül 2024 Cumartesi günü idrak edilecek.

Mevlid Kandili dolayısıyla Nevşehir’deki tüm cami ve mescitler Nevşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gül suyu ile yıkandı.
13.09.2024 16:45 | Son Güncellenme: 13.09.2024 16:46
0
A+
A-

Son peygamber Hazreti Muhammed’in doğum günü olan Mevlid Kandili, 14 Eylül 2024 Cumartesi günü idrak edilecek. Hazreti Muhammed’in dünyaya gelişi dolayısıyla hicri takvime göre rebiülevvel ayının 12’nci günü idrak edilen Mevlid Kandili öncesinde Nevşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından tüm camiler ziyaret edilerek gül suyu ile yıkandı. İki ayrı ekip tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sabah erken saatlerde başlayarak Cuma namazı öncesinde tamamlandı.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı da, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyayı teşrifini müjdeleyen Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya gelişinin insanlık için büyük ve kutlu bir hadise olduğunu vurgulayan Başkan Arı, “Mevlid Kandili, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularımızın daha da pekişmesine, güçlenmesine vesile olacak en müstesna gecelerdendir. Bu kutlu gece Peygamber Efendimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli bir fırsattır. Sayısız hikmeti uhdesinde barındıran bu mübarek gecede ellerimizi semaya açmalı, yüce Allah’ımdan af ve mağfiret dilemeli ve ihtiyaç sahiplerine el uzatmalıyız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı