enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5769
EURO
35,0367
ALTIN
2.431,77
BIST
10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
31°C
İstanbul
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C

Merve Deniz Durur dan Bir Öykü

Merve Deniz Durur dan Bir Öykü
07.05.2022 22:01 | Son Güncellenme: 07.05.2022 22:47
0
A+
A-

1990 Konya doğumlu Genç Sanatçı Merve Deniz Durur . Anne ve baba tarafından aslen Adana’lıdır. Müziğe ilgisini şöyle ifade etmektedir , Rahmetli babam, gençlik yıllarında, bağlaması ile Müslüm Gürses gibi dev sanatçılara eşlik etmiş konserlerde. Dönemin şartlarında okul hayatını da yürütmek zormuş elbette ama o İzmir Sanat Okulu’nu kazanmayı başarmış. Fakat aradan geçen zaman sonrasında, tercihini Konya İnşaat Mühendisliği Fakültesinden yana kullanmış. Evlilik ve okul hayatını birlikte götürmüş.

Fakülteyi bitirip iş hayatına atılsa bile, müziğe olan tutkusundan elbette vazgeçmemiş, bağlamasını hiç düşürmemiş elinden. Ben çok küçük yaşta kaybettim babamı. 13 yaşında iken. Ama hatırladığım, biriktirdiğim çok güzel anılarım var babamla ve tabi müzikle. Beni ilk sahne performansıma hazırlayan odur. Okul ve devlet konserlerinde koroda her zaman yer almamla birlikte, solo performanslarım da oldukça fazlaydı. Bu konserler öncesinde, ‘’Hadi gel, çalışalım şu şarkılarını kızım.’’ diyerek, alırdı eline bağlamasını ve uzun saatler birlikte çalıp söylerdik. Bunlar benim için çok kıymetli anılar ve müziğe attığım ilk adımlarım.

2003 yılına geldiğimizde, babamı kaybettik. Her çocuk gibi bu kaybı üzerimden atmak oldukça zordu. İç dünyama ve odama kapanarak geçirdim uzun yıllarımı. Belki size tuhaf ve karışık gelecek ama, ne kadar odamda kendimle baş başa kalmayı sevsem de, hep sosyal bir çocukluk ve gençlik dönemi geçirdim. Sanatla ilgi ulaşabildiğim ne kadar faaliyet varsa, hepsinde boy gösterdim. Yoğun olarak müzik dalında elbette.

Liseyi bitirdikten sonra, müziğe ilgisi olan pek çok genç gibi, ben de konservatuar sınavına hazırlandım. Ama itiraf edeyim, kendime olan fazla güvenden dolayı, hazırlık derslerimi ihmal ettim, ve tabi öngörülen sonuç, kazanamadım. Şimdiki düşüncem olsa, yoğun bir tempo ile, sıfırdan başlardım çalışmalara ve sonucunda kazanırdım. Elbette kısmetten ötesi yok tabi diyerek, başka bir fakültede devam ettim eğitimime.

Müzik aşkı hiç bitmedi tabi içimde. Tıpkı babam gibi. Odama kapanıp sürekli müzik dinliyor, ara ara gitar çalıp, ufak tefek besteler çıkarıyordum kendimce. Yoğun olarak yabancı şarkılar dinliyor, onları söylüyordum küçücük odamda. Genç yetişkinliğe eriştiğim dönemde, canlı müzik sektörüyle tanıştım.

Şarkı söylemem için öylesine davet edildiğim bir sahnede, performansım öyle beğenildi ki, daha sahneden iner inmez benimle anlaşmak için teklifler geldi mekan sahiplerinden. Ben düşünmüyorum, istemiyorum, bana göre değil desem de, uzun süre iletişimi bırakmadılar benimle ve sonunda ikna edip, canlı müzik hayatına dahil olmama sebep oldular.

Zamanla bu sektörde daha da ilerleyip, işi profesyonelliğe döktükçe, elbette daha çok tanınmaya ve isim yapmaya başladım. Neden daha çok insan dinlemesin, neden bir basamak daha ileriye taşımayayım diye düşündüğüm dönemlerde, Çallı Müzik etiketi ile, Netd kanalında bir single çalışması yayınladım; ‘’Büyük İstanbul’’. Yorumum beğenilmişti, söz ve müzik sahibi de ciddi takdir toplamıştı. Büyük İstanbul’ un yayınlandığı dönemde, ikinci single çalışmasına başlamıştık bile; ‘’Yüreğime Hoşgeldin’’. Kalemimden izler taşıyan, AŞK ile yazılmış ve yeri bende çok ayrı olan bir şarkıdır.

Aranjesi kıymetli ve değerli dostum Tuncay Gökşin’ e ait olan şarkının klibini, sevgili Mehmet Baki Gerçeker üstlendi. Erdem Sökmen ve İstanbul Strings gibi çok kıymetli üstadlar eşlik etti parçamıza. Büyük İstanbul’ un yayınlanmasından kısa bir süre sonra, yine Çallı Müzik ile, Netd kanalında yayınlandı. Tepkiler ve geri dönüşler zamanla beni daha çok üretmeye teşvik etti.

Ve tabi üçüncü single çalışmamın ana hatları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlamıştı; ‘’Öpsem’’.
Oldukça gerçekçi duygularımı yansıtan Öpsem, ilk iki çalışmadan farklı olarak, daha dinamik bir şarkı. Söz ve müziği bana ait şarkıda değişmeyen kemik kadro var tabi yine. Aranjeyi Tuncay Gökşin’in müzik bilgisi ve birikimine, klip yönetmenliğini Mehmet Baki Gerçeker’in hayal gücü ve vizyonuna bıraktım.

Ortaya çok iyi bir iş çıktığını düşünüyorum. Ve tabi ciddi şekilde profesyonel bağlarımız olan Çallı Müzik yine desteklerini esirgemedi ve Netd kanalından dinleyenlere sunduk. Umarım beklediğimiz sonuçları alıp, daha çok üretmeye kamçılar bizi. Dinleyen ve destek olan herkese teşekkür edip, henüz yeni dinleyecek olanlara da keyifli dinlemeler diliyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.