enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9912
EURO
35,9717
ALTIN
2.570,46
BIST
11.064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
33°C
İstanbul
33°C
Az Bulutlu
Salı Açık
33°C
Çarşamba Açık
34°C
Perşembe Az Bulutlu
32°C
Cuma Az Bulutlu
33°C

Mavi Bayraklı plajda denize girme keyfini kaçırmayın

Kocaeli’ni Türkiye çapında önemli bir turizm destinasyonu haline getirmek için var gücüyle çalışan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda çevre yatırımlarıyla aldığı Mavi Bayraklı plajlarda Kocaelililerin ve çevre illerden gelen vatandaşların pırıl pırıl denizlerde kulaç atmasını sağlıyor.

Mavi Bayraklı plajda denize girme keyfini kaçırmayın
07.07.2024 11:17
0
A+
A-

Kocaeli’ni Türkiye çapında önemli bir turizm destinasyonu haline getirmek için var gücüyle çalışan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda çevre yatırımlarıyla aldığı Mavi Bayraklı plajlarda Kocaelililerin ve çevre illerden gelen vatandaşların pırıl pırıl denizlerde kulaç atmasını sağlıyor. Deniz suyunun temizliğini, çevre yönetimine verilen önemi, plajların hijyenini ve güvenilirliğini uluslararası anlamda teyit eden Mavi Bayrağı 9 ayrı plajda dalgalandıran ve böylece kentin yaz turizminden hak ettiği payı bu yıl da almasını sağlayan Büyükşehir, tüm plajlarda duşlardan giyinme kabinlerine kadar her ihtiyaca cevap veriyor.

 

PLAJLARA TAM NOT

Karamürsel ilçesindeki Altınkemer ve Ereğli Kumyalı Plajı ile Kandıra ilçesinde bulunan Kerpe, Cebeci, Kumcağız, Kovanağzı, Bağırganlı, Seyrek ve Miço Koyu Kadınlar Plajı, Kocaeli’nin Mavi Bayrak ödüllü halk plajları. Büyükşehir’in çevre yatırımlarıyla aldığı Mavi Bayraklı plajlar bir süre önce Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından (TÜRÇEV) uygunluk incelemesinden geçmiş ve su kalitesi ile birlikte güvenlik, temizlik, cankurtaran, engelli imkânları uygunluklarına yönelik yapılan denetimlerde Büyükşehir’in Mavi Bayraklı plajları bu yıl da tam not almıştı.

 

CANKURTARANLAR SÜREKLİ TAKİPTE

Kocaeli’nin Mavi Bayraklı plajları sadece Kocaelililere değil, çevre illerden gelen vatandaşlara da hizmet veriyor. Yaz sezonunda binlerce konuğunu ağırlayan plajlar; temizliği ve güvenirliği ile sıcaktan bunalan ve serin sularında serinlemek isteyen vatandaşların tercih ettiği yerler oluyor. Vatandaşların denizdeki can güvenliği için cankurtaranlar da titizlikle görevlerini sürdürüyor. 18 deniz aracı ve 170 personelin görev yaptığı plajlarda olumsuz bir olayla karşılaşılmaması için plaj çevresinde ve cankurtaran kulesinde sürekli rutin kontroller yapılıyor.

 

ŞEZLONG, ŞEMSİYE, ÇADIR VE KARAVAN

Dünyanın en güzel plajlarını aratmayan Kocaeli plajlarında Büyükşehir’in iştiraklerinden Belde A.Ş. tarafından şezlong ile şemsiye kiralama ve otopark hizmeti de veriliyor. Tatilin ve sahillerin bir diğer olmazsa olmazı olan çadır ve karavan kamp alanlarının da bulunduğu Kocaeli plajlarında, Kandıra Kovanağzı ve Bağırganlı’daki çadır kiralama yerleri ile Cebeci’deki çadır ve karavan kiralama yerlerinde de yine Belde A.Ş. tarafından hizmet veriliyor.

 

VATANDAŞIN HUZURU SAĞLANIYOR

Kocaeli genelinde yaptığı uygulama ve denetimlerle vatandaşlara güvenli, sağlıklı ve düzenli bir yaşam alanı hazırlayan Büyükşehir Zabıtası, deniz sezonunda 9 ayrı Mavi Bayraklı plajda vatandaşların huzurlu ve güvenli bir tatil geçirmelerini sağlıyor. Yaz sezonu boyunca sahillerde denetimlerini sürdüren Büyükşehir Zabıtası herhangi bir olumsuzluk ve şikâyet karşısında gereken müdahalede bulunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı