enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
ALTIN
2.928,60
BIST
8.876,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
17°C
Perşembe Yağmurlu
17°C

Lüleburgaz Belediyesi’nin 2025-2029 Stratejik Planı meclisten geçti

Lüleburgaz Belediyesinin kentin sürdürülebilir gelişimine ve geleceğine odaklanan 2025-2029 Stratejik Planı Belediye Meclisi’nden oy birliğiyle geçti.

Lüleburgaz Belediyesi’nin 2025-2029 Stratejik Planı meclisten geçti
11.10.2024 15:00
0
A+
A-

Lüleburgaz Belediyesinin kentin sürdürülebilir gelişimine ve geleceğine odaklanan 2025-2029 Stratejik Planı Belediye Meclisi’nden oy birliğiyle geçti. “Sürdürülebilir Kent, Geleceğin Kenti Lüleburgaz ve Marka Kent Lüleburgaz” temaları doğrultusunda çalışmaların gerçekleştirileceği stratejik planla ilgili konuşan Başkan Gerenli, “Bu kentte birlikte yaşadığımız tüm paydaşlarımızın katkıları ile hazırladığımız 2025-2029 Stratejik Planımızı meclisimizce görüşerek karara bağladık. Çağdaş ve laik cumhuriyet kenti Lüleburgaz için değerli ve yol gösterici olacağına inanıyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Lüleburgaz Belediyesinin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2’nci Oturumu dün Sokollu Külliyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda Lüleburgaz Belediyesinin büyük bir özveriyle, kent paydaşları ve vatandaşların katkılarıyla hazırlanan 2025-2029 Stratejik Planı oy birliğiyle onaylandı. Hazırlanan stratejik plan “Sürdürülebilir Kent”, “Geleceğin Kenti Lüleburgaz” ve “Marka Kent Lüleburgaz” temaları çerçevesinde uygulanacak. 

 

Yeşil enerji vurgusu!

 

Stratejik planla ilgili mecliste konuşma yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, stratejik planının Lüleburgaz’ı daha yaşanabilir, çevresel olarak duyarlı, sosyal açıdan kapsayıcı ve teknolojik anlamda ilerici bir yer haline getirmek için hazırlandığını belirterek yeşil enerjinin altını çizdi. Başkan Gerenli, “ Bu plan, sadece bugünü değil, gelecek nesilleri de düşünen bütüncül bir vizyonun ürünüdür. Belediye olarak temel amacımız, ‘Sürdürülebilir Kent’ inşa etmektir. Çevremizi korumak, doğal kaynaklarımızı verimli kullanmak ve yeşil enerji projelerini teşvik etmek en büyük önceliklerimizden biridir. Atık yönetimi, su kaynaklarının korunması ve yeşil enerji kullanımına yönelik adımlar atarak Lüleburgaz’ı çevre dostu bir kent haline getirmeyi amaçlıyoruz” dedi. 

 

 

“Sosyal dayanışmayı güçlendireceğiz”

 

Başkan Gerenli 2025-2029 stratejik planıyla birlikte sosyal dayanışmayı güçlendirmek, toplumsal katılımı artırmak ve halkın yaşam kalitesini yükseltmenin öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, “ Kültürel etkinlikler, kamusal alanların daha verimli kullanımı ve sosyal projelerle Lüleburgazlıların kendilerini bu şehrin bir parçası hissetmelerini sağlayacağız.

Kent yönetiminde şeffaflık, katılımcılık ve hesap verebilirlik ilkesini sürdüreceğiz. Tüm süreçlerimizi vatandaşlarımızla paylaşacak, onların geri bildirimlerini alacak ve hizmetlerimizi bu doğrultuda şekillendireceğiz.

Yenilikçi yönetim modellerini benimseyerek, belediye kaynaklarını en etkin şekilde kullanmayı hedefliyoruz. Yönetim süreçlerinde sürekli iyileştirme ve performans ölçümünü esas alarak, vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayacak ve kentimizi her anlamda

daha güçlü hale getirecek projeler hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

“Geleceğin Kenti Lüleburgaz”

 

Stratejik planının en önemli temalarından birinin “Geleceğin Kenti: Lüleburgaz” vizyonu olduğunu söyleyen Başkan Gerenli, “Dijital dönüşüm, planlı kentleşme ve inovasyon alanlarında atılacak adımlarla, kentimizi geleceğin ihtiyaçlarına göre hazırlıyoruz. Dijital altyapının güçlendirilmesi, online hizmetlerin yaygınlaştırılması ve veri analitiği gibi teknolojik yeniliklerle belediye hizmetlerini daha erişilebilir ve verimli hale getirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, geleceğe uygun ulaşım ve altyapı projeleri ile Lüleburgaz’ın fiziki yapısını da güçlendireceğiz. Yenilikçi fikirleri destekleyen projeler ve girişimciliği teşvik

eden çalışmalarla kentimizi inovasyon merkezi haline getirmek en büyük amaçlarımızdan biridir” şeklinde konuştu.

 

“Marka Kent Lüleburgaz”

 

Başkan Gerenli Lüleburgaz’ın marka kent haline getirme hedefi doğrultusunda kültürel ve sanatsal etkinliklere de büyük önem verdiklerini söyledi. Gerenli şöyle devam etti: “Ayrıca, Lüleburgaz’ı bir ‘Marka Kent’ haline getirme hedefi doğrultusunda, kültürel ve sanatsal etkinliklere büyük önem veriyoruz. Kentimizin tarihi ve turistik değerlerini öne çıkararak, Lüleburgaz’ı sadece bir yaşam merkezi değil, aynı zamanda bir cazibe merkezi haline getirmek için çalışıyoruz. Şehrimizdeki potansiyel turizm alanlarına yapılacak yatırımlar, kültürel etkinlikler ve sanatsal faaliyetlerle Lüleburgaz’ın marka kimliğini daha da güçlendireceğiz.”

 

“Lüleburgaz’ı daha ileriye taşıyacağız”

 

Stratejik planın sadece hedeflerin belirlenmesi değil, etkin ve verimli bir uygulama süreci ile hayata geçirilmesi bilincinde hazırlanan bir yol haritası olduğunu vurgulayan Başkan Gerenli konuşmalarını şöyle tamamladı: “Kentimizin ihtiyaçlarına en iyi şekilde

cevap verebilmek, daha fazla değer üreten ve ürettiği değeri geleceğe taşıyan bir yönetim anlayışıyla Lüleburgaz’ı hep birlikte daha ileriye taşıyacağız. Planın hazırlanmasında emeği geçen tüm paydaşlarımıza, belediye çalışanlarımıza ve Lüleburgaz halkına teşekkürü bir borç biliyorum. Hep birlikte, geleceğin Lüleburgaz’ını inşa etmeye kararlıyız. Bu süreçte, vatandaşlarımızın katılımı ve desteği en önemli gücümüz olacaktır. 2025-2029 Stratejik Planımızın, kentimizin sürdürülebilir kalkınması, sosyal refahın artırılması ve daha

yaşanabilir bir Lüleburgaz için değerli bir rehber olacağına inanıyorum. Hep birlikte, sevdamız Lüleburgaz için daha güzel yarınlara yürüyeceğiz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı