enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2140
EURO
37,9008
ALTIN
2.928,53
BIST
9.351,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C

Lüleburgaz Belediyesi çevreyi kirletenlere göz açtırmıyor

Lüleburgaz Belediyesi  kent genelinde çevre kirliliği ile mücadele için çalışmalarını sürdürüyor.

Lüleburgaz Belediyesi çevreyi kirletenlere göz açtırmıyor
01.10.2024 17:28
0
A+
A-

Lüleburgaz Belediyesi  kent genelinde çevre kirliliği ile mücadele için çalışmalarını sürdürüyor. Çevreyi kirlettiği tespit edilen kişi ve işletmelere uygulanan ceza miktarı 9 ayda yaklaşık 90 bin TL oldu. 

Temiz bir Lüleburgaz için çalışmalarını kararlılıkla sürdüren Lüleburgaz Belediyesi, çevreyi kirleten kişi ve işletmelere karşı yaptırımları artırıyor.

Ekipler, 2024 yılının 9 ayında çevreyi kirlettiği tespit edilen kişi ve işletmelere yaklaşık 90 bin TL’lik cezai işlem uyguladı.

YAPTIRIMLAR ARTIYOR

Çevreyi kirleten kişi ve işletmelere karşı yaptırımları artıran Lüleburgaz Belediyesi, 9 ayda 75 işletmeye idari para cezası uygularken, sadece son 1 haftada çevreyi kirlettiği tespit edilen kişi ve işletmelere yaklaşık 5 bin TL’lik ceza kesildi.

Ekipler son dönemde, çevreyi kirlettiği tespit edilen 2 adet yemek üretimi yapan işletmeye 10 bin 515’er TL ceza kesti.

Yine hazır beton firmalarına yola beton döktüğünden dolayı yaklaşık 30 bin TL ceza yazıldı.

Otomobilleri içinden yola çöp attığı tespit edilen kişilere de Kabahatler Kanunu çerçevesinde cezai işlem uygulandı.

Evsel atık ve artıkları, bunların toplanmasına veya depolanmasına özgü yerler dışına atan kişiye uygulanacak idari para cezası miktarı 2024 yılı için 313,00 TL olarak belirlenmişti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı