enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1760
EURO
37,8382
ALTIN
2.909,20
BIST
9.063,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
27°C
İstanbul
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
30°C
Cumartesi Çok Bulutlu
28°C
Pazar Yağmurlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

LÜKEM 4 Ekim’de hayata geçiyor

Lüleburgaz Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde Lüleburgaz Köpek Eğitim Merkezi’ni (LÜKEM) hayata geçiriyor.

LÜKEM 4 Ekim’de hayata geçiyor
03.10.2024 12:57
0
A+
A-

Lüleburgaz Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde Lüleburgaz Köpek Eğitim Merkezi’ni (LÜKEM) hayata geçiriyor. Lüleburgaz Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nden sahiplenilen can dostlara sahipleriyle birlikte temel itaat eğitimleri ücretsiz bir şekilde verilmeye başlanacak.

Lüleburgaz Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde ‘Satın alma sahiplen’ sloganıyla önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor.

Lüleburgaz Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nden sahiplenilen can dostlar, 4 Ekim’de hizmete başlayacak Lüleburgaz Köpek Eğitim Merkezi’nde sahipleriyle birlikte ücretsiz olarak temel itaat eğitimi alabilecek.

Lüleburgaz Belediyesi’nin Atatürk Mahallesi Çetin Yelmez Bulvarı Oto Galericiler Sitesi 42 numarada yer alan Köpek Eğitim Merkezi, 4 Ekim’de kapılarını açıyor.

Lüleburgaz Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nden sahiplenilecek can dostlar, talep edildiği takdirde çip kaydı ve aşı karneleri kontrol edildikten sonra ücretsiz olarak 10 seanslık temel itaat eğitimine alınabilecek.

BİRLİKTE EĞİTİM ALACAKLAR

Lüleburgaz Belediyesi Köpek Eğitim Merkezi’nden Köpek Davranış Bilimleri Uzmanı İlknur Kurşun; “Önceliğimiz hayvan bakımevimizden sahiplenilen köpekler olacaktır. Köpeklerimizin de özellikle çip kaydı ve aşı karneleriyle kayıt büromuza getirilmeleri gerekiyor. Veterinerlerimiz tarafından aşı karneleri kontrol edildikten sonra köpeklerimizin eğitime uygunluk süreci başlayacaktır. Eğitimlerimiz haftada bir, 10 seans şeklinde olacak. Haftada bir 45 dakika vatandaşımız köpeği ile birlikte gelecek, birlikte eğitim alacak. 10 seansın sonunda kişi ve köpeğe katılım belgesi verilecek. Eğitimlerimizin içeriği, köpeklerimizin aileleri ile birlikte yaşamlarının uyumu şeklinde ilerleyecektir. Temel itaat ve sosyalizasyon eğitimleri alacaklardır. Davranış bozukluğu olan köpeklerimizde bunların düzeltilmeleri sağlanacaktır. Tuvalet eğitimi de olacaktır. Ev içi uyum ya da köpeklerine bahçelerinde bakacaklar için bahçede uyum şeklinde birebir derslerimiz olacaktır. Bu şekilde ilerlemeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Ayrıntılı bilgi www.luleburgaz.bel.tr adresinden ya da 444 55 39 numaralı Çağrı Merkezi’nden alınabiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı