enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0962
EURO
37,9428
ALTIN
2.814,69
BIST
9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
26°C
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C
Cumartesi Yağmurlu
24°C

Kurtuluşun notaları Karşıyaka’da yankılandı

Karşıyaka Belediyesi, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümünü muhteşem bir konserle kutladı.

Kurtuluşun notaları Karşıyaka’da yankılandı
10.09.2024 14:53
0
A+
A-

Karşıyaka Belediyesi, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümünü muhteşem bir konserle kutladı. Suat Taşer Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Kurtuluşun Notaları Karşıyaka’da Buluşuyor” başlıklı etkinlikte şarkılar, 9 Eylül ruhuyla hep bir ağızdan söylendi. Başkan Yıldız Ünsal “Atatürk’ün Karşıyaka’sı’ olarak, bir kere daha söz veriyoruz ki çağdaş, demokrat, laik Türkiye Cumhuriyeti değerlerinden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının İzmir’i düşman işgalinden kurtardığı 9 Eylül 1922 tarihinin yıl dönümü, Karşıyaka’da coşku dolu bir konserle kutlandı. Karşıyaka Belediyesi tarafından Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Kurtuluşun Notaları Karşıyaka’da Buluşuyor” başlıklı etkinlik, özgürlük ve bağımsızlık coşkusunu zirveye taşıdı. 

 

ŞARKILAR HEP BİR AĞIZDAN SÖYLENDİ

Zekeriya Hocalar’ın kurtuluş destanına dair anlatıları ve sunumu ile renk kattığı etkinlikte; sanatçılar Öznur Korkmaz, Hüseyin Tolu ve Belediye Orkestrası Şefi Şenol Şentürk sahne aldı. Milli mücadele dönemini, Karşıyaka’yı ve İzmir’i anlatan eserlerin seslendirildiği gecede; Karşıyaka Belediye Tiyatrosu kısa canlandırmaları, Halk Dansları Topluluğu ise hazırladığı gösteri ile katılımcılara unutulmaz bir şölen sundu. Finalde hep bir ağızdan İzmir Marşı okunurken, gece boyunca duygu dolu anlar yaşandı. 

 

“9 EYLÜL EN KIYMETLİ EMANETTİR”

İzmir’in kurtuluşunun Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu müjdelediğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Bugün ihtiyaç duyduğumuz en önemli şey 9 Eylül ruhudur! 102 yıl önce bizi zafere götüren birlik, dayanışma ve yurtseverlik bilincini unutmadan yarınlara taşırsak, işte o zaman Atatürk’ün bize göstermiş olduğu hedeflere ulaşmamız daha kolay olacaktır. 9 Eylül; bizim için bir hediye değil, yarınlara taşımamız gereken en kıymetli emanettir! Bu duygularla, 9 Eylül’ün 102. yılını coşkuyla ve umutla kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizi bugünlere ulaştıran tüm değerlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyorum… ‘Atatürk’ün Karşıyaka’sı’ olarak, bir kere daha söz veriyoruz ki bu büyük destanı yaratan ruhtan, bilinçten ve çağdaş, demokrat, laik Türkiye Cumhuriyeti değerlerinden asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı