enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0741
EURO
37,8975
ALTIN
2.813,13
BIST
9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
26°C
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C
Cumartesi Yağmurlu
24°C

Konya Büyükşehir Osmaniye’de Depremde Oluşan Altyapı Hasarlarını Onarıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl yaşanan depremler nedeniyle büyük yıkıma uğrayan Hatay’dan sonra Osmaniye’de de altyapı hasarlarını gidermek için çalışıyor.

Konya Büyükşehir Osmaniye’de Depremde Oluşan Altyapı Hasarlarını Onarıyor
12.09.2024 15:30
0
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl yaşanan depremler nedeniyle büyük yıkıma uğrayan Hatay’dan sonra Osmaniye’de de altyapı hasarlarını gidermek için çalışıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tüm ülkeyi yasa boğan 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ilk gününden itibaren arama-kurtarma, kanalizasyon, altyapı, lojistik, su temini, barınma, gıda, haberleşme ve enerji gibi insani ihtiyaçları gideren Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, Akıllı Şehircilik uygulamalarıyla da Hatay’da birçok alanda kritik rol üstlendiğini anımsattı.

“DEPREMDE OLUŞAN ALTYAPI HASARLARINI ONARIYORUZ”

Hatay’da yaşamı normale döndürmek için yapılan çalışmaların yanında KOSKİ ekiplerinin depremden etkilenen Osmaniye’ye bağlı Hasanbeyli ilçesinde de altyapı hasarlarını onarmak için gayret gösterdiğini kaydeden Başkan Altay, “Su kayıplarının önüne geçmek için kullandığımız Akustik Dinleme Cihazlarımız bu kez de Osmaniye’de görev alıyor. Su hatlarındaki arızaları akustik dinleme mikrofonu ile tespit eden ekiplerimiz, hızlıca onarım çalışmalarını tamamlıyor. Kanalizasyon şebeke hatlarındaki arızaları tespit içinse kanal içi görüntüleme araçları kullanılıyor” diye konuştu.

“DEPREMZEDE KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İlçe genelinde su ve kanalizasyon şebekesinde kapsamlı incelemelerde bulunan KOSKİ ekiplerinin, ileride oluşabilecek arızaların önüne geçmek için gerekli önlemleri de aldığını vurgulayan Başkan Altay, “Depremzede kardeşlerimizin bize ihtiyaç duydukları her an yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı