enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Konak’tan hazır giyim sektöründe kadın istihdamına yeni model

Atölyeyi, tamamen aktif kullanılan, başta Konak Belediyesi’nin kendi personel kıyafetleri olmak üzere, diğer pek çok belediyeye de hizmet üreten, kadınlara gelir sağlayabileceğimiz bir modele dönüştürmek istiyoruz” dedi.

Konak’tan hazır giyim sektöründe kadın istihdamına yeni model
16.05.2024 20:49
0
A+
A-

Atölyeyi, tamamen aktif kullanılan, başta Konak Belediyesi’nin kendi personel kıyafetleri olmak üzere, diğer pek çok belediyeye de hizmet üreten, kadınlara gelir sağlayabileceğimiz bir modele dönüştürmek istiyoruz” dedi.

Konak Belediyesi’nin Toros Sosyal Tesisi bünyesinde faaliyet gösteren Hazır Giyim Atölyesi Projesi’nin ilk kursiyerlerinin sertifika töreni Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Atölye fuayesinde yapılan törene Başkan Mutlu’yla birlikte Uluslararası Göç Örgütü (IOM) İzmir Ofisi Müdürü Pınar Genç Akçakaya, sponsor firmalardan Ege Deniz Tekstil A.Ş İnsan Kaynakları yöneticisi Selim Pilavcı ve Moda Tekstil Konfeksiyoncular (MTK) site Müdürü Sabahattin Özusta, atölye eğitmenleri, kursiyerler ve bölge muhtarları katıldı. ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu tarafından finanse edilen ve Konak Belediyesi ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) işbirliğinde yürütülen Konak Hazır Giyim Atölyesi Projesi kapsamında 32 kursiyer başarıyla mezun olarak sertifikalarını aldı.

Başkan Mutlu: Gelir sağlayacak modele dönüştürmek istiyoruz

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, törende yaptığı konuşmada, kadının daha da güçlü olduğu, sesinin daha yüksek çıktığı, iş hayatında, sosyal hayatta, toplumsal hayatın her aşamasında görünür olduğu bir Konak hedefiyle yola çıktıklarını bir kez daha vurguladı. Hazır Giyim Atölyesi Projesi’nin bu hedefin en önemli bileşenlerinden olduğunu söyleyen Başkan Mutlu, şöyle konuştu: “Burada, bunca emekle, bunca masrafla yapılan çok güzel bir atölye var. Ve bu atölyeyi biz, tamamen aktif kullanılan, başta Konak Belediyesi’nin kendi personel kıyafetleri olmak üzere, diğer pek çok belediyeye de hizmet üreten, kadınlara gelir sağlayabileceğimiz bir modele dönüştürmek istiyoruz. Bugün bu proje bitti, atölyenin kapısını kapatalım, gidelim, asla demeyeceğiz. Mülteci ve yerel halkın birlikte eğitim aldığı, aldıkları eğitimle edindikleri kıymetli mesleğin, özellikle kadınlar için düzenli gelire dönüştüğü ve kendi ayaklarının üzerinde durmasını sağladığı bir istihdam olanağı olarak bakıyoruz. Ben projede emeği geçen herkese başta IOM olmak üzere çok teşekkür ediyorum. Katılan kursiyerlerimizi de başarılarından ötürü kutluyorum.”

Akçakaya: Amaçlarımızdan bir tanesi kadının güçlenmesi üzerine çalışmak

IOM İzmir Ofisi Müdürü Pınar Genç Akçakaya da yaptığı konuşmada projenin önemine değindi. Akçakaya, “Bizim de amaçlarımızdan bir tanesi kadının güçlenmesi üzerine çalışmak. Bu çok önemli bir projeydi. Kursiyerlerimiz uluslararası geçerliliği olan mesleki yeterlilik sınavına da girecekler. Konak Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Sıfırdan başladılar, usta terzilere taş çıkardılar

Kurs eğitmeni Fatma Kip Kereci de kursiyerlerden övgüyle söz ederek, “Kursumuzun başlangıcında hiçbir dikiş bilgisine sahip olmaksızın gelen kursiyerlerimiz, kursun bitiminde burada gördüğünüz tüm kıyafetleri kendileri diktiler. Dikimin ilk aşamasından son aşamasına kadar büyük bir gayret ve özen sarf ettiler” dedi. Kursiyerler adına konuşan Mercan Yiğittürk ise “Kursumuzda öğrendiklerimiz gelecekte kariyerlerimizde bize yol gösterecek. Bu kursların organize edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Sertifika töreni sonrası el emeği sergi

Sertifika törenin ardından Başkan Mutlu, IOM yetkilileriyle birlikte atölyede incelemede bulundu. Temel dikiş tekniklerinden ileri tasarım becerilerine kadar birçok konuda eğitim alan kadınların özellikle kadın giyim üzerine olan çalışmalarından oluşan sergiyi gezdi. Göçmen ve yerel halka dikiş ve tasarım eğitimi vererek meslek edindirmeyi ve ekonomiye katkıda bulunmayı amaçlayan projenin ilk etabında eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin, ürettikleri giyim ürünleri takdir topladı. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı