enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2603
EURO
37,3898
ALTIN
2.918,08
BIST
8.699,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
18°C

Kınık Toptancı Hal Kompleksi hızla devam ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kaş Kınık Toptancı Hal Kompleksi Projesi hızla devam ediyor.

Kınık Toptancı Hal Kompleksi hızla devam ediyor
14.10.2024 13:10 | Son Güncellenme: 14.10.2024 13:11
0
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kaş Kınık Toptancı Hal Kompleksi Projesi hızla devam ediyor. 320 dönümlük alanda yürütülen projede, komisyoncu blokları tamamlanırken tüccar dükkanlarının inşaatı büyük ölçüde bitirildi. Antalya’nın yaş meyve ve sebze üretimindeki öncülüğünü güçlendirecek proje, bölgenin ticaret potansiyelini artıracak.

 

Büyükşehir Belediyesi, Kaş’ın Kınık Mahallesi’nde bölgenin tarım ve ticaret potansiyelini artıracak dev bir projeye imza atıyor. Kaş’ın Kınık, Ova ve Yeşilköy mahallelerindeki halleri tek çatı altında toplayacak olan Kınık Toptancı Hal Kompleksi inşaatı hızla ilerliyor. Proje kapsamında, zemin iyileştirme çalışmaları ve komisyoncu bloklarının kaba ve ince inşaat işleri tamamlandı. 80 adet tüccar dükkanının kaba inşaatı ve teras imalatı bitirildi. Ayrıca 40 tüccar dükkanının kaba inşaatı tamamlandı, kat döşemelerinin kalıp demir beton imalatı da yüzde 95 seviyesine ulaştı. 16 adet tüccar dükkanın da ise temel ve subasman imalatları sürüyor.

KAŞ’IN EKONOMİSİNE CANLILIK KATACAK

Kınık Toptancı Hal Kompleksi, tamamlandığında üretici ve komisyoncular için modern bir ticaret merkezi olacak. Proje, toplamda 120 komisyoncu dükkanı, 136 tüccar ardiyesi ve 72 ticari dükkan ile bölgenin tarım ticaretine büyük katkı sağlayacak. Kompleksin içinde ayrıca idari ofisler, toplantı odaları, 20 bin metreküp kapasiteli soğuk hava deposu ve geniş bir komisyoncu meydanı bulunacak. Bölge halkı için sosyal alanlar da unutulmadı. Halı saha, soyunma odaları ve duş üniteleri gibi sosyal donatılar, bölgenin sosyal ihtiyaçlarını da karşılayacak.

ANTALYA TARIMININ KALBİ KINIK’TA ATACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kınık Toptancı Hal Projesi ile yaş sebze ve meyve üreticilerinin yanında yer alarak bölgedeki ticareti güçlendirmeyi hedefliyor. Türkiye’nin tarım başkenti olan Antalya, Büyükşehir Belediyesi’nin tarımı destekleyen projeleriyle hem yerel ekonomiye hem de ülke tarım ve ticaretine katkı sağlamaya devam edecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma yaptığı dev yatırımlar sayesinde Kaş, sadece bir turizm merkezi değil, aynı zamanda bölgenin ticaret ve üretim merkezi haline de gelecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı