enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,8935
EURO
37,6010
ALTIN
2.814,30
BIST
9.685,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
26°C
İstanbul
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Yağmurlu
25°C

Kındılçeşme için büyük buluşma

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu öncülüğünde Kemer’de bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve belediye meclis üyeleri Kemer Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.

Kındılçeşme için büyük buluşma
03.09.2024 16:27
0
A+
A-

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu öncülüğünde Kemer’de bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve belediye meclis üyeleri Kemer Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.

 

Toplantıda, 14 Eylül Cumartesi saat 16:00’da düzenlenmesi planlanan “Kındılçeşme için büyük buluşma” öncesi fikir alışverişinde bulunuldu.

 

Toplantıya, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun yanı sıra Kemer Belediye Başkan Yardımcıları Emin Gül, Mehmet Derya Baytekin, Kemer Belediye Meclis Üyeleri, Semih Top, Cansın Efir, Sema Özdemir, Ali Rıza Akar, Mustafa Çelik, Mehmet Akın, Kemer Turizmci ve İş İnsanları Derneği (KEMİAD) Başkan Yardımcısı Murat Gökhan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Kemer Temsilcisi Mehmet Çokseyrek, Kuzdere Mahalle Muhtarı Serkan Günay, Merkez Mahalle Muhtarı Yusuf Salova, Yeni Mahalle Muhtarı Münevver Erkal, Göynük Muhtarı Sadık Şen, Kiriş Mahalle Muhtarı Faiz Çetin, Arslanbucak Mahalle Muhtarı Pınar Balaman, Beycik Mahalle Muhtarı Caner Kavuz, Kiriş Mahalle Muhtarı Faiz Çetin ve basın mensupları katıldı.

 

Başkan Topaloğlu, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, Kemer’in turistik bir ilçe olduğunu belirterek, Kemer’de yeteri kadar otel olduğunu ve planları onaylandığında 5 tane daha tesis yapılacağını söyledi.

 

Turizmin doğa turizmine doğru kaymaya başladığına işaret eden Başkan Topaloğlu, “1978 yılında Kındılçeşme’ye geldiğim zaman gerçekten çok imrenmiştim. Herkes 5 yıldızlı otelde kalacakmış gibi buraya 3-4 ay önceden yerini ayırtıyordu. Burayı orman çalıştırıyordu. Herkes çok mutluydu. Ama ne yazık ki 25 Mart 2004 ile 31 Aralık 2013 tarihleri arasında Milli Parklar bu alanımızı Gökhan Turizm’e 9 yıl 9 ay 7 gün olarak kiralıyor. Duyarlı kişiler ve çevreciler bu işi bırakmıyor. Danıştay 6’ncı Dairesi bu planı 20 Mayıs 2013’de iptal ediyor. Daha sonra Danıştay Dava Daireler Üst Kurulu bu kararı ve planı iptal ediyor. Bu sefer Antalya 3. İdare Mahkemesi yapı ruhsatlarını iptal ediyor. Milli Parklar yıkımı yapacak olan Kemer Belediyesi’ne tazminat davası açarım diyor. Burada hukuki hiçbir engel yok. Her şey bitmiş durumda ama Kındılçeşme 20 yıldır atıl durumda duruyor.” dedi.

Burası Kemer’in akciğerleridir

Başkan Topaloğlu, daha önce Kındılçeşme’nin içerisinde yürüdüğünü anlatarak, şunları söyledi:

“Ağaçlar kurumuş ve yere yatmış. Her tarafı ot sarmış. Allah muhafaza en ufak sıkıntıda orayı kaybedebiliriz. Burayı ille de Kemer Belediyesi’ne verin demiyoruz. Orman işletsin. Burası Kemer’in akciğerleridir. Artık Kemer’de yeteri kadar turistik tesis var. Karavan ve çadır kurulacak bir alan olması lazım. Kemerlilerin bütün çocukluğu burada geçti. Burası artık halka açılsın.”

 

Kemer Belediye Meclis Üyeleri ve muhtarlar da Kındılçeşme’nin halka açılmasını istediklerini dile getirdi.

Toplantı sonucu 14 Eylül Cumartesi saat 16:00’da vatandaşların da katılımıyla Kındılçeşme Buluşması yapılmasına karar verildi. Buluşma öncesi bir toplantı daha yapılarak buluşmanın içeriği ve yapılması gereken çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunulması kararlaştırıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı