enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6791
EURO
35,4572
ALTIN
2.499,63
BIST
10.893,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
32°C
Cuma Hafif Yağmurlu
32°C

Kent Genelinde Usulsüz Su Kullanımları İçin Denetimler Arttı

Bu kapsamda, artan denetimlerle usulsüz su kullanımı gerçekleştiren kişiler tespit edilerek hukuki süreçler başlatılıyor ve cezai işlemler uygulanıyor.

Kent Genelinde Usulsüz Su Kullanımları İçin Denetimler Arttı
05.07.2024 13:27
0
A+
A-

Bu kapsamda, artan denetimlerle usulsüz su kullanımı gerçekleştiren kişiler tespit edilerek hukuki süreçler başlatılıyor ve cezai işlemler uygulanıyor.

MEVSİMSEL YAĞIŞLAR AZALDI

Küresel ısınma ile birlikte mevsimsel yağışlarda ciddi oranda azalmalar yaşandı. Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile beraber yağış rejimlerinde yaşanan olumsuzluklar; içme suyu kaynaklarının azalması, su kıtlığı ve kuraklık gibi birçok kötü senaryoyu da bununla beraber getirdi. İSU Genel Müdürlüğü, küresel olarak yaşanan olumsuz iklim koşullarını göz önünde bulundurarak yatırım ve çalışmalarımızı bu hedef doğrultusunda gerçekleştiriyor.

USULSÜZ KULLANIMLARA CEZAİ İŞLEMLER UYGULANIYOR

Kurak bir dönemden geçtiğimiz bugünlerde suyumuzun korunması her geçen gün önemini arttırıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü bu kapsamda, kaçak su takip ve tespit ekipleri ile 365 gün saha denetimlerini aralıksız gerçekleştiriyor. Vahşi sulama, salma yöntemleri ile sulama yapan, köy çeşmeleri, mezarlık çeşmeleri ile usulsüz bahçe sulama yapanlar ve araç yıkayan kişiler kent genelinde artan denetimler ile tespit ediliyor. Usulsüz su kullanımı gerçekleştiren kişiler hakkında hukuki süreçler başlatılarak cezai işlemler uygulanıyor. Ayrıca, su şebekesinden kaçak olarak ya da usulsüz bir şekilde su sayacının ölçüm yapmasını engelleyerek gerçekleştirilen su kullanımları tespit edilerek Türk Ceza Kanunu’nun “karşılıksız yararlanma” suçu kapsamında gerekli ceza işlemleri uyguluyor. İkamesi olmayan suyun korunması için usulsüz ve kaçak kullanım ihbarını 7/24 hizmet veren ALO 185 çağrı merkezi üzerinden ‘Kişisel Verileri Koruma Kanunu’ kapsamında gizlilik çerçevesinde İSU Genel Müdürlüğüne iletilebiliyor. Musluklardan içme suyunun kesintisiz akması için vatandaşlarında duyarlı davranması büyük önem arz ediyor.

SUYU BİLİNÇLİ TÜKETMELİYİZ

İSU Genel Müdürlüğü, yaşanan küresel ısınma ve iklim değişiklerinin etkisini en aza indirmek ve meydana gelebilecek kuraklığa karşı hayati önem taşıyan su kaynaklarının korunması, suyun verimli kullanılması ve su israfının önlenmesi amacıyla kentsel su yönetiminin gerektirdiği tüm önlemleri alıp Kocaeli halkına kesintisiz içme suyu temin edilmesi için var gücüyle çalışmalarına devam ediyor. Bu bağlamda, vatandaşların da suyu bilinçli ve tasarruflu kullanmaya özen göstermesi büyük önem arz ediyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı