enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5468
EURO
35,3024
ALTIN
2.466,68
BIST
10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C

Kemalpaşa Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen başkanlığında gerçekleşti

Kemalpaşa Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Meclis toplantısı yapıldı.

Kemalpaşa Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen başkanlığında gerçekleşti
02.07.2024 12:49
0
A+
A-

Kemalpaşa Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Meclis toplantısı yapıldı. Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen yönetiminde toplanan mecliste zabıt tutanaklarının okunmasının ardından başkanlık ve meclisten gelen önergeler görüşüldü ve yeni kararlar oylandı. Başkan Türkmen mecliste önemli konulara değindi.

 “TASARRUFA ÖNCE KENDİMDEN BAŞLADIM”

Meclis gündemine gelen ve tasarruflar ile alakalı konuları içeren soru önergelerine cevaben konuşan Başkan Türkmen; “Göreve başladığımız ilk andan itibaren Kemalpaşa Belediyesi’nin gücünü bilerek hareket ediyoruz. Temel amacımız Belediyemizin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak, bunu başardığımızda zaten göreceksiniz başka bir Kemalpaşa’yı konuşuyor olacağız. Ancak o zamana kadar yaptığımız tüm çalışmalar ülkemizin de içinde bulunduğu mali durumu öngörerek maksimum düzeyde tasarruf sağlamak, acil ihtiyaç dışı tüm harcamaları sınırlamak üzerine olacak. Benim inancıma göre, belediye başkanı olarak tasarrufa önce kendimden başlamalıyım, örnek olmalıyım. Nitekim göreve geldiğimiz günden itibaren öyle de yaptık. Ben 3 aydır kendi aracımı kullanıyorum, mazotundan, organizasyon yemeklerine tüm harcamaları kendi cebimden yapıyorum. Biz 120 Bin Kemalpaşalı hemşehrimizin vebalini taşıyoruz, belediyeden yaptığımız harcamaları da kırk kere düşünerek yapıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

‘’DERSHANE VE KREŞLERİ YENİDEN YAPILANDIRACAĞIZ’’

Kemalpaşa Belediyesi bünyesinde bulunan dershane ve kreş hizmetleri ile alakalı açıklamalarda bulunan Başkan Türkmen; ‘’Belediyemizin birçok alanında yaptığımız reformlar gibi eğitim noktasında da ayağı yere basan ve amaca hizmet eden adımlar atacağız. Atacak olduğumuz adımlar ile hem daha kaliteli, hem de daha sürdürülebilir alanlar yaratmayı hedefliyoruz. Bu nokta da dershane ve kreşleri kapatmayacağız, yeniden yapılandıracağız.’’ Dedi.

‘’ZARARINA İŞ YAPAMAM’’

Ayrıca KEM-BEL Şirketi’nin faaliyet alanları hakkında da konuşan Başkan Türkmen; ‘‘İşletmelerimizin hemen hemen hepsi zarar ediyor, kar eden bir işletmemiz yok. Biz burada 120 Kemalpaşalı hemşehrimizin parasını adil şekilde kullanmalıyız. Tamamen zararına olan işleri yapamayız, çünkü bu paralar vatandaşlarımızın cebinden çıkıyor. İlgili işletmelerde gerekli disiplini ve düzenlemeleri yaparak Kemalpaşa halkına sürdürülebilir hizmeti sağlayacağız. Dolayısıyla bu alanda atılan tüm adımlar ve fiyatların güncellenmesi, para kazanmak veya vatandaşa sağlanan sosyal hizmetin azaltılmasına yönelik değil, tam tersine ilgili işletmelerin halkımıza hizmet sağlamaya devam edebilmesi için gerçekleştirilmiştir.’’ İfadelerine yer verdi .

Meclis toplantısında mezarlıklar ile ilgili bilgi veren Başkan Türkmen, Akalan ve Ansızca Mahallelerinde toplamda 22 dönüm alanın mezarlık olarak kullanıma hazır olduğunu belirti. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu’un önergesi ile gündeme gelerek okunan önergede; Çiniliköy Mahallesi’nde bulunan Binali Yıldırım Millet Bahçesi’nin isminin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurtuluşunun 50. yılı olması sebebiyle değiştirilerek, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in isminin verilmesi istendi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı