enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2478
EURO
37,6270
ALTIN
2.919,59
BIST
8.950,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
30°C
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C

Keçiören, Yenilikçi Projeleri ile Teknofest’te

Türkiye’nin en büyük teknoloji, havacılık ve uzay festivali TEKNOFEST, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda gerçekleşiyor.

Keçiören, Yenilikçi Projeleri ile Teknofest’te
04.10.2024 14:48
0
A+
A-

Türkiye’nin en büyük teknoloji, havacılık ve uzay festivali TEKNOFEST, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda gerçekleşiyor. Keçiören Belediyesi Prof. Dr. Tunçalp Özgen Teknoloji Merkezi’nin de katılım gösterdiği TEKNOFEST’te, Türkiye’nin teknolojik kalkınmasına katkı sağlamayı amaçlayan eğitici atölyeler, teknoloji yarışmaları, hava gösterileri ve simülasyon deneyim alanları olmak üzere birçok etkinlik programı bulunuyor.

Dereceye giren projeler sergileniyor

Keçiören Belediyesi TEKNOMER, festival alanında kurduğu stant ile TEKNOFEST Adana’da yerini aldı. Keçiören Belediyesi, TEKNOMER GökMuhafız’ın, Hava Savunma Sistemleri Yarışması’nda “En Özgün Yazılım Ödülü’’ alan projesi ile boy gösteriyor, gençlere ufuk açıyor. Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması’nda 1648 takım arasından Türkiye 5’incisi olarak “Performans Ödülü” alan RoboKanuni Takımı ve Türkiye 1’incisi olan DeliFişek Roket Takımı’nın projeleri de Keçiören Belediyesi standında yerini aldı. Bilimsel projeler, robotik kodlama, maket uçak yapımı, 3D yazıcı ile modelleme ve TEKNOMER’de yapılan robot çalışmalarının sunulduğu stantta kurulan uçak simülasyonuyla her yaştan katılımcı pilotluk deneyimi yaşıyor. Bununla birlikte düzenlenen bilgi yarışmaları, öğretici faaliyetler ve eğlenceli etkinliklerle ziyaretçiler keyifli anlar yaşıyor. Keçiören Belediyesi’nin gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlerin tanıtımının da yapıldığı festival alanında, Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılar, ilçeyi tanıma fırsatı buluyor.

Milli ve yerli teknolojiye tam destek

TEKNOMER ile milli ve yerli teknolojilerin gelişmesini destekleyen Keçiören Belediyesi, TEKNOFEST’e katılan 11 takıma sağladığı teknik ekipman desteği ve mentörlük hizmetleriyle gençlere teknoloji alanında kendilerini geliştirme fırsatı sunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı