enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kazlıçeşme Sanat Konuşmaları’nın Nisan Ayı Konuğu Sevim Arslan Oldu!

Murat D.

Kazlıçeşme Sanat Konuşmaları’nın Nisan Ayı Konuğu Sevim Arslan Oldu!
02.05.2025 10:58
0
A+
A-

Murat D. Çekin’in düzenlediği Kazlıçeşme Sanat Konuşmalarının nisan ayı konuğu Sevim Arslan oldu. Kazlıçeşme Sanat Kütüphanesinde gerçekleşen programda “Türk halısı” üzerine konuşuldu.

 

Kazlıçeşme Sanat Konuşmalarında, her ay değerli konuklarla müzik eşliğinde söyleşiler gerçekleştiriliyor. Programın müzik bölümlerinde piyanoda Feride Varol yer alıyor. Kazlıçeşme Sanat Konuşmalarının nisan ayındaki konuğu Sevim Arslan oldu. Türk halısının sanat, zanaat ve tasarım bağlamında ele alındığı sohbet, 30 Nisan Çarşamba günü saat 18.00’de Zeytinburnu Kültür Sanat’ın Youtube kanalında yayınlandı.

 

“Geleneksel sanatlar toplumların kültürlerini oluşturur.”

Sevim Arslan, geleneksel sanatların kültürel bir miras olduğunun altını çizdi:

“Halı sanatının da dahil olduğu geleneksel sanatlar toplumların kültürlerini oluşturur. Halı, dokumadan bağımsız düşünemeyeceğimiz bir alan. Estetik bir tarafı var ama aynı zamanda toplumların kültürlerini oluşturuyor. Çok kadim bir iş bu, kuşaktan kuşağa aktarılması gerekiyor.”

 

“Halı, kadim bir kültür nesnesi.”

Sevim Arslan, halı sanatının farklı boyutları olduğunu vurguladı:

“Güncel dönemde halı sanatında ticaret de işin içine girdi ve böylece sürdürülebilirlik sağlandı. O yüzden artık desenler önceden hazırlanıyor. O desene göre dokuyucu çalışıyor. Böyle bakınca halı hem sanat hem zanaat hem de kadim bir kültür nesnesi. Üzerine şarkılar, şiirler yazılmış bir konudan bahsediyoruz.”

 

 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı