enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9147
EURO
37,6643
ALTIN
2.811,80
BIST
9.591,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
30°C
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Yağmurlu
26°C

Kartepe’de Hedef Sıfır Atık

Kartepe Belediye Başkanı Av.

Kartepe’de Hedef Sıfır Atık
26.08.2024 14:42
0
A+
A-

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın öncülüğünde ilçe genelinde sıfır atık projeleri devam ediyor. Kartepe Belediyesi toplu konut yaşam alanlarına atık yağ ve atık pil kutularını dağıtım ve yenileme programına devam ediyor.

SIFIR ATIK ÇANTASI

Başkan Kocaman’ın öncülüğünde “Hedef Sıfır Atık” projesi kapsamında toplu konut sitelerine atık yağ ve pil atıkları kutuları dağıtıldı. Belediye ekipleri tarafından sitelere atık yağ ve pil kutuları konulurken, her bir daireye atık yağ şişesi, atık pil kutusu ve projeyi anlatan broşürün yer aldığı çantalar dağıtıldı. Hedef Sıfır Atık projesi kapsamında dağıtılan geri dönüşüm kutuları 15 günde bir ekipler tarafından toplanarak geri dönüşüme gönderilecek.

KOCAMAN’DAN ÇAĞRI

Projenin ilçe genelinde yaygınlaştırılacağını artarak devam edeceğini belirten Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Çevremizi korumak ve gelecek nesillerimize temiz bir Kartepe bırakmak için önemli bir adım atıyoruz. Atık, doğanın dengesini bozan fısıltıdır. Sıfır atık ise bu fısıltıyı susturmanın anahtarıdır. Atık piller ve bitkisel atık yağlar, doğamıza zarar veren en büyük tehditlerden biri. Bu tehdidi sizlerle birlikte fırsata çevirebiliriz. Unutmayalım ki, her atık doğru yönetildiğinde çevreye zarar vermek yerine yeni bir enerji kaynağına dönüşür” açıklamasında bulundu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı