enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1978
EURO
37,9032
ALTIN
2.927,04
BIST
9.351,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C

Karşıyaka ‘Taziye Evi ve Kütüphane’ binasına kavuşuyor

Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Mahallesi’nde inşa edilen ‘Taziye Evi ve Kütüphane’ binasını yakın zamanda hizmete açmaya hazırlanıyor.

Karşıyaka ‘Taziye Evi ve Kütüphane’ binasına kavuşuyor
01.10.2024 12:31
0
A+
A-

Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Mahallesi’nde inşa edilen ‘Taziye Evi ve Kütüphane’ binasını yakın zamanda hizmete açmaya hazırlanıyor. Binada, tam donanımlı taziye evi ve 20 bin esere sahip kütüphanenin yanı sıra bir aşevi de kurulacağını söyleyen Başkan Yıldız Ünsal “Karşıyakamıza, önemli bir ihtiyaca cevap verecek çağdaş bir sosyal tesis armağan edeceğiz” dedi.

 

Karşıyaka Belediyesi tarafından Zübeyde Hanım Mahallesi’ne kazandırılacak Taziye Evi ve Kütüphane binasının inşaatı kısa süre içinde tamamlanacak. Başkan Yıldız Ünsal’ın talimatıyla yapımına hız verilen iki katlı binada, elektrik ve mekanik işlemleri devam ederken; iç mekan dekorasyonu ile çevre düzenlemesi aşamalarına geçildi. Bürokratları ile birlikte tesiste incelemelerde bulunan Başkan Ünsal, vatandaşlar için hem dayanışma hem de kültür merkezi işlevi görecek binayı yakın zamanda hizmete açmaya hazırlandıklarını söyledi.

 

DAYANIŞMANIN ADRESİ OLACAK

Engelli kullanımına da uygun şekilde tasarlanan yapının zemin katında, yaklaşık 785 metrekare alana sahip bir taziye evi olacak. Bu bölümde ayrıca, öğün başına 300 kişiye yemek çıkartabilecek kapasitede tam donanımlı bir mutfak, yemek salonu, çalışma ofisleri, tuvaletler ile 51 metrekarelik bir iç avlu bulunacak. Yakınlarını kaybeden vatandaşların taziye ziyaretlerini kabul edebileceği bir mekan olarak tasarlanan bölüm, aynı zamanda bir aşevi olarak da hizmet verecek.

 

20 BİN ESERLE, MODERN KÜTÜPHANE

Binanın birinci katında ise 250 kişi kapasiteli, 20 bini aşkın edebi esere erişim imkanı sunacak bir kütüphane olacak. Çocuk bölümü, bilgisayar kullanım alanı, halk kütüphanesi, toplantı-grup çalışma salonu ve film-seminer salonu ile çağdaş bir kültürel yaşam alanı yaratılacak. Engelli asansörü, engelli tuvaletleri ve görme engelliler için kılavuz taşlarının da oluşturulduğu tesis, ‘engelsiz hizmet’ anlayışıyla ziyaretçilerini ağırlayacak. Binanın 900 metrekare yeşil alana sahip bahçesinde ise çok sayıda fidan toprakla buluşturulacak.

 

İHTİYACA İLAÇ OLACAK TESİS

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Taziye Evi ve Kütüphane binamızdaki son düzenlemeleri titizlikle sürdürüyoruz. Çok yakında, bu çağdaş sosyal tesisi Karşıyakamıza kazandıracak olmanın heyecanı içindeyiz. Ücretsiz şekilde hizmet verecek olan tesisimiz, hem Zübeyde Hanım Mahallemiz hem de tüm ilçemiz için önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Hem zor günlerde dayanışmanın hem de kültürel paylaşımın adresi olacak” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı