enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
28°C
İstanbul
28°C
Açık
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
31°C

Karşıyaka Çarşısı’nda dip bucak gece temizliği

Daha temiz bir kent parolasıyla yola çıktıklarını belirten Başkan Yıldız Ünsal “Hizmette önceliğimiz tertemiz, pırıl pırıl bir kent yaratabilmektir.

Karşıyaka Çarşısı’nda dip bucak gece temizliği
21.05.2024 12:01
0
A+
A-

Daha temiz bir kent parolasıyla yola çıktıklarını belirten Başkan Yıldız Ünsal “Hizmette önceliğimiz tertemiz, pırıl pırıl bir kent yaratabilmektir. Bunun için tüm ilçe genelinde olduğu gibi Karşıyaka Çarşısı’nda da çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz” dedi.

 

EN KALABALIK BÖLGEYE ÖZEL PROGRAM

Daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent hedefiyle çalışmalarına hız veren Karşıyaka Belediyesi, İzmir’in en büyük açık hava alışveriş merkezlerinden biri olan Karşıyaka Çarşısı’nda özel bir temizlik programı uyguluyor. Gündüz saatlerinde düzenli olarak yapılan çalışmaların yanı sıra, haftada bir gün Çarşı’nın ana caddesi özel ekip, araç ve ekipmanlar ile dip bucak yıkanıyor, temizleniyor.

 

CADDE BOŞALIYOR, TEMİZLİK BAŞLIYOR

Her hafta cumayı cumartesiye bağlayan gece yarısı başlayan çalışmalar, 03.00 civarına kadar devam ediyor. Uygulama kapsamında 400 metre uzunluğundaki Kemalpaşa Caddesi baştan sona tazyikli su ve deterjan ile yıkanıyor. Özellikle restoran ve kafe önlerinde hijyen sağlanırken, oturma bankları ve çöp bidonları da tek tek fırçalanarak temizleniyor. Belediye ekiplerinin her hafta özenle tekrarladığı çalışmalar, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

 

“BİRLİKTE KORUYALIM”

Temizlik hizmetlerine büyük önem veren Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, yapılan çalışmaların halkın desteğiyle daha etkin hale gelebileceğini belirterek “Mesai arkadaşlarımın gayretleriyle daha temiz bir kent yaratmak için gece gündüz çalışıyoruz. Her gün binlerce kişiyi ağırlayan Karşıyaka Çarşısı’nda gerçekleştirdiğimiz uygulamaları da bu kapsamda titizlikle sürdürüyoruz. Ancak çabalarımız, yurttaşlarımız da çevreye duyarlılık gösterdikçe, yerlere çöp atmayıp temizliği korudukça daha anlamlı ve etkili hale geliyor. Bu anlamda duyarlılığın daha da artacağına inanıyor, belediye ve vatandaşlar olarak el ele verip daha temiz bir Karşıyaka’yı birlikte yaratmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı