enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9767
EURO
38,0263
ALTIN
2.739,33
BIST
9.668,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
30°C
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
29°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
30°C
Salı Parçalı Bulutlu
30°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
30°C

Kahramankazan’da 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

Programda, şehitleri anma ve milli birlik ruhunu pekiştirme amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kahramankazan’da 15 Temmuz Şehitleri Anıldı
16.07.2024 13:25
0
A+
A-

Programda, şehitleri anma ve milli birlik ruhunu pekiştirme amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlçe Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Yıldırım, İlçe Müftüsü Mahmut Ay, Milliyetçi Hareket Partisi Kahramankazan İlçe Başkanı Ali Gökdere, Yeniden Refah Partisi İlçe Yönetim Kurulu, şehit aileleri ve vatandaşlar programa katılım sağladı. 

Geleneksel Mehteran gösterisiyle başlayan program saygı duruşuyla devam etti. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

Konuşmalarında birlik ve beraberliğe değinen Başkan Çırpanoğlu, ‘’Tıpkı 8 yıl önce, hain kanlı darbe girişiminde olduğu gibi bugün de bir aradayız. 8 yıl önce de bir aradaydık. İnşallah ilelebet milletimiz payidar olacak, milletimiz bir arada yaşayacak, her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Milli hakimiyeti yok sayarak yola çıkanlar 15 Temmuz gecesi kutlu bir mücadeleyle akamete uğradılar. Öylesine kutlu bir mücadele bizlere vatan mevzu bahis olduğunda bu milletin hiç düşünmeden aynı safta birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza duracağının ve ne pahasına olursa olsun vatanından, bayrağından, hürriyetinden, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini bir kez daha gösterdiği bir gün olmuştur. Kahramankazan halkı bu uğrunda gereğini yapmıştır ve yine olsa yine yapacaktır.’’ sözleriyle günün önemini vurguladı. 

 Üreten Kadınlar Çarşısı ise, kadınların el emeği göz nuru ürünlerini sergileyerek programa renk kattı. Başkan Çırpanoğlu çarşıyı gezerek vatandaşlarla tek tek konuştu. Stantlardan alışveriş yapan Başkan Çırpanoğlu, kadınlara verdikleri desteklerin devam edeceğini vurguladı.

Akşam saatlerine doğru başlayan etkinlikler arasında kum sanatı gösterisi, semazenlerin performansı ve Grup Dergâh’ın ilahi ve dualarla süslediği anma bölümleri yer aldı. Program, gece geç saatlere kadar devam ederek katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

14 Temmuz’da gerçekleştirilen program, 15 Temmuz’da Başkan Çırpanoğlu ve Kaymakam Parlar eşliğinde, Kahramankazan Şehitliği ziyareti ile devam etti. Ayrıca Ulu Camii’nde okutulan mevlit sonrası Kahramankazan Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Baykurt’un katılımıyla vatandaşlara lokma ikram edildi. 

Kahramankazan halkının bir araya gelerek milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiği bu anlamlı günde, şehitlerimiz bir kez daha minnetle anıldı ve vatan sevgisinin en güzel örnekleri sergilendi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı