enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,8935
EURO
37,6010
ALTIN
2.814,30
BIST
9.685,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
26°C
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Yağmurlu
24°C

Kahramankazan Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu başkanlığında gerçekleşti.

İlçenin sorunlarının konuşulduğu, vatandaşa yönelik yapılacak çalışmaların ele alındığı Kahramankazan Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu başkanlığında toplandı.

Kahramankazan Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu başkanlığında gerçekleşti.
04.09.2024 15:09
0
A+
A-

İlçenin sorunlarının konuşulduğu, vatandaşa yönelik yapılacak çalışmaların ele alındığı Kahramankazan Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu başkanlığında toplandı. Gündeme yönelik açıklamaların yer aldığı toplantıda Kahramankazan’a dair önergeler kabul edildi.

 

 

‘’KAHRAMANKAZAN’A YAKIŞIR BİR KUTLAMA OLDU’’

 

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle düzenledikleri konsere ilişkin konuşan Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu: ‘’ Kahramankazan’ın özüne yakışır bir kutlama gerçekleştirdik. Yaklaşık 8 ila 10 Bin kişinin katıldığı konser etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayarak milli heyecanı hep birlikte doruklarda yaşama fırsatı bulduğumuz tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. ‘’ dedi. Millet Bahçesi’nin her türlü etkinlik, konser ve organizasyona ev sahipliği yapabilecek kapasitede olduğunu söyleyen Başkan Çırpanoğlu, ilerleyen zamanda gerçekleştirecekleri etkinliklere vatandaşların daha kolay katılım sağlaması için ring seferleri düzenleyeceklerini belirtti.

 

 

‘’2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN’’

 

Yeni eğitim öğretim yılında ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte miniklerin heyecanlarına ortak olduklarını vurgulayan Başkan Çırpanoğlu: ‘’Artan maliyetler nedeniyle çocuklarını okula göndermekte zorluk yaşayan vatandaşlarımıza belediyemiz adına 1000 TL’lik hediye çeki, okul hayatlarına ilk adımlarını atan yavrularımıza da rüzgar gülü ve uçurtma hediye ettik. Kahramankazan’da ikamet eden maddi durumları iyi olmayan vatandaşlar ile birlikte okula yeni başlayan evlatlarımıza vermiş olduğumuz destekler belediyemizin maddi durumu el verdiği sürece artarak devam edecek.’’ dedi. Verilen hediye çeklerinin Kahramankazan’da hizmet veren kırtasiyelerin hepsinde kullanılabileceğini vurgulayan Başkan Çırpanoğlu, böylelikle hem Kahramankazan’lı esnafların kazanç sağladığını hem de çocukların gönüllerine girdiklerini ifade etti.

 

 

HİBE ARAÇ ALIMLARI SÜRÜYOR

 

Kahramankazan’ın bulunduğu konum dolayısıyla diğer ilçelere oranla çok şanslı olduğunu belirten Başkan Çırpanoğlu: ‘’ Binlerce işletmeye ev sahipliği yapan ilçemizle hakikaten ne kadar gurur duysak az kalır. Geçtiğimiz meclis toplantısında da söylediğimiz gibi belediyemiz hibe olarak araç alımlarını sürdürmeye devam ediyor. Bir firma tarafından karşılanmak suretiyle Kahramankazan’ımıza yeni bir hizmet aracı daha kazandırdığımızı söylemek isterim.  Kahramankazan’ımıza hayırlı uğurlu olsun.’’ dedi. Ayrıca yüzde 40 oranının devlet desteğiyle geri kalan kısmının ise Kahramankazan Belediyesi tarafından ödendiği bir çöp aracının daha belediyenin garajında yerini aldığını sözlerine ekledi.

 

 

ART NİYETLİ FİRMALAR VAR

 

Geçmiş dönemden kalma borçlara yönelik açıklamalarda bulunan Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu: ‘’Devlette devamlılık esastır. Bizler geçmiş dönemden kalan borçları inkar etmiyoruz fakat iyi niyetli insanlar olduğu gibi kötü niyetli insanlarda var. Bir organizasyon firmasına geçmiş dönemden kalma 8 milyon borcumuz var. İcra ödeme emrinde makam koltuğunun, makam masasının haciz edilmesini belirtiyor. Hala benim belediye başkanlığımı kabullenemeyen art niyetli insanlara sesleniyorum. Burada hiçbir parti grubu siyaset yapmıyor. Dolayısıyla bizlerde yapmıyoruz. Milletimizin iradesi ile vatandaşa hizmet etmek için çıktığımız bu yolda bizleri engellemeye karalamaya çalışanların alnını karışlarım!’’ dedi.

 

 

KENT MEYDANININ YENİDEN DEĞERLEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR

 

Kahramankazan’ın merkezinde yapılan ve içerisinde otopark, yeşil alan, kafeterya ve mescit bulunan Kent Meydanı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Çırpanoğlu, kabul aşamasının tamamlanması için sürecin devam ettiğini belirtti. Meydanın ihale sürecinin geçmiş dönemde tamamlandığını şu an 100 Milyon TL borcu bulunduğunu ifade eden Başkan Çırpanoğlu, yapılacak olan yeniden değerleme sonucunda mevcut borcun 140-150 Milyon TL gibi rakamlara ulaşabileceğini vurguladı. Belediye gelirlerinin mevcut çalışan maaşlarının neredeyse üçte birini karşıladığını belirten Başkan Çırpanoğlu, geçmiş dönemde Kent Meydanı için sadece 3 Milyon TL ödeme yapıldığını söyledi.

 

 

Meclis toplantısında gündem dışı söz alan Kahramankazan Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Mahmut Ayhan: ‘’Büyük Taarruz Zaferi tarihimizin en önemli dönüm noktaları arasında yer almaktadır. Bu direniş Türk uluslu devlet ve milletlerin umut kaynağı olmuştur. 30 Ağustos Türk milletinin kararlılığını, bağımsızlık mücadelesindeki istikrarlılığını dosta düşmana hatırlatmaktadır. Dünyada eşi benzeri görülmemiş imkansızlıklar içerisinde bu kutlu zaferi kazanarak Anadolu’yu bizlere miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle yad ediyor, kahraman gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.’’ dedi. Öğretmenlik yıllarını özlem dolu gözlerle anımsatan CHP Meclis Üyesi Mahmut Ayhan, 2024-2025 eğitim öğretim yılının bütün öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını bitirdi.

 

 

Meclis toplantısı gündem maddeleri, önergeler ve komisyon raporlarının oylanmasının ardından bir sonraki toplantının 1 Ekim Salı günü gerçekleştirilmesi kararıyla sona erdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı