enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2271
EURO
37,2249
ALTIN
2.994,53
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Çok Bulutlu
19°C

Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Milli Egemenlik Parkı’nda muhtarlar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında mahalle muhtarları ile bir araya geldi.
19.10.2024 16:18
0
A+
A-

Milli Egemenlik Parkı’nda muhtarlar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Törene; Kahramankazan Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Garnizon Komutanı Kenan Güler Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, Kahramankazan İlçe Emniyet Müdürü Erol Yavuz, Kahramankazan Muhtarlar Derneği Başkanı Atankey Kubat, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.

Resmi törenin ardından Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, Kahramankazan Belediyesi Kumpınar Kültür Merkezi’nde kahvaltı organizasyonu düzenleyerek muhtarlarla bir araya geldi.

Günün anlam ve önemine hitaben konuşma yapan Kahramankazan Kaymakamı Abdullah Selim Parlar: ‘’ Vatandaşımız ve sizlere hizmet etmek için gayret içerisindeyiz. Köylere getirilecek hizmetler hususunda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Kahramankazan’ımıza devlet kurumlarımız, belediyemiz ve siz kıymetli muhtarlarımızın gayretleri ile hizmet ediyoruz. Muhtarlar Günü’nüz kutlu olsun.’’ dedi.

‘’DEMOKRASİMİZİN MİHENK TAŞI MUHTARLAR’’

 

Türkiye’nin ilk kadın muhtarlarından olan Satıkadın’ın gölgesinde siyaset yapan bir ailenin evladı olduğunu dile getiren Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, muhtarların demokrasinin en önemli mihenk taşlarından bir tanesi olduklarını vurguladı. Belediye başkanlığı süresince merkez ve kırsal mahallelerin sorunlarını öncelik sırasına göre tek tek çözüme kavuşturacaklarını belirten Başkan Çırpanoğlu: “Muhtarlarla iletişimi sağlıklı olmayan hiçbir belediye başkanı başarılı olamaz. Gerek kırsal mahallelerde gerekse merkez mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızla aramızdaki iletişimi kolaylaştıran, vatandaşın dertlerini, isteklerini ve sorunlarını dinleyerek bizlere ulaştıran muhtarlarımıza kapımız sonuna kadar açık. Muhtarlar Günü’nüz kutlu olsun.’’ dedi.

Devletin ve kurumlarının tasarruf tedbirleri konusunda sıkı önlemler aldığına dikkat çeken Başkan Çırpanoğlu, imkanların yetmediği zamanlarda kendi şahsi imkanlarını vatandaşlara hizmet etmek için seferber edeceğini söyledi. ‘’Allah’ın izni ile muhtarlarımız, devlet kurumlarımız, belediyemiz ve büyükşehir belediyemiz ile siyaset üstü bir anlayışla 5 yıl boyunca Kahramankazan’da güzel bir yönetim sergileyeceğim’’ diyen Başkan Çırpanoğlu, ayrım yapmayan, kırmayan, kucaklayan bir anlayışa sahip olduklarını sözlerine ekledi.

‘’TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMAYA ÇALIŞACAĞIZ’’

Kahramankazan Muhtarlar Derneği Başkanı Atankey Kubat mahalle muhtarları ile birlikte bu anlamlı programda buluşmaktan mutluluk duyduğunu, programı düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. Kahramankazan’da taş üstüne taş koymak için ellerinden geleni yapacaklarını da belirten Muhtarlar Derneği Başkanı Kubat: ‘’Devlet kurumları ve belediyemizden gereken hizmeti alacağımızdan hiç şüphemiz yok. Kahramankazan’a hizmet etmek için hep birlikte çalışacağız.’’ dedi.

ÜCRETSİZ TOPRAK ANALİZİ YAPILACAK

 

Kahvaltının ardından tarım arazisi ve faaliyetleri bakımından yüksek verimliliğe sahip olan Kahramankazan’da 21 Ekim Pazartesi tarihinden itibaren Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Kahramankazan Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekiplerince toprağın fiziksel durumu ve içinde yer alan besin miktarının tespit edilmesi amacıyla ‘’Toprak Analizi’’ yapılacağı duyuruldu. Alınacak numuneler konusunda bilgi veren ABB ve Kahramankazan Belediyesi ekipleri;

 

 

–              Tarlanın en az 5 farklı bölgesinden alınmalıdır

–              Toprağın 30 santimetre altından alınan numuneler bir kabın içerisinde karıştırılmalı

–              Karıştırılan topraktan 2-3 kilogram numuneye ihtiyaç duyulmaktadır.

 

 

Analizi yapılacak araziye ait istenilen bilgiler;

–              Tarla ssahibinin: Adı, Soyadı, TC Kimlik Numarası, Telefon Numarası

–              Tarlanın Ada-Parsel numarası

–              Tarlanın kaç metrekare olduğu

–              Tarlaya hangi ürünün ekildiği bilgisi

 

 

Yapılacak olan analizin ücretsiz olacağını belirten Kahramankazan Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, analizin Kahramankazan Belediyesi Kamp Merkezi’nin bulunduğu alanda yapılacağı bilgisini verdi. Yoğunluğa göre bitiş süresinin belirleneceğini ifade eden ekipler, vatandaşların 0532 236 28 96 numarasında bilgi alabileceklerini ekledi.

 

 

 

Konuşma ve bilgilendirmelerin ardından muhtarlara hediye takdim eden Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, teşrifleri için gelen tüm muhtarlara teşekkür etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı