enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5615
EURO
35,0795
ALTIN
2.450,93
BIST
10.612,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
31°C

Kadir Gecesi Dualarla İdrak Edildi

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve 'bin aydan hayırlı' olarak kabul edilen Kadir Gecesi Nevşehir’de de ihya edildi.

Kadir Gecesi Dualarla İdrak Edildi
27.04.2022 23:50
0
A+
A-

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve 'bin aydan hayırlı' olarak kabul edilen Kadir Gecesi Nevşehir’de de ihya edildi. Kadir Gecesi nedeniyle binlerce vatandaş Kurşunlu Camii’nde namaz kılıp dua etti.

 

Kadir Gecesi dolayısıyla Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Kurşunlu Camii’nde program düzenlendi. Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından bir süre önce ibadete açılan caminin avlusu ve çevresinde, iftar saatinden önce hazır bulunan çok sayıda vatandaş, oruçlarını da burada açtı.

 

 Daha sonra camide akşam namazını kılan vatandaşlar, akşam namazının ardından okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi.

 

İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya verdiği vaazda, Kadir Gecesi'nde Allah'ın rahmet kapılarının açık olduğunu, bu gecede dua ve tövbelerin kabul edileceğini söyledi.

 

Program sonrasında ise Kurşunlu Camii’ndeki binlerce vatandaşa Nevşehir Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran ve Gençlik Kolları Başkanı Haluk Köybaşı ile birlikte vatandaşların Kadir Gecesini tebrik ederek şerbet ve kandil simidi dağıttı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.