enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0682
EURO
37,9420
ALTIN
2.821,35
BIST
9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C

İzmir’de Yeni Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Tanıtılmaya Devam Ediyor: Üreticilere Üç Yıllık Güvence ve Yenilikçi Destekler

İzmir’in Kınık, Menemen, Torbalı ve Kemalpaşa ilçelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan 2024 yılı Bitkisel Üretim ve Hayvansal Destekleme Modeli tanıtıldı.

İzmir’de Yeni Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Tanıtılmaya Devam Ediyor: Üreticilere Üç Yıllık Güvence ve Yenilikçi Destekler
13.09.2024 18:42
0
A+
A-

İzmir’in Kınık, Menemen, Torbalı ve Kemalpaşa ilçelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan 2024 yılı Bitkisel Üretim ve Hayvansal Destekleme Modeli tanıtıldı. Yapılan bilgilendirme toplantılarında, çiftçilere yönelik stratejik üretim planları ve destekleme modelindeki yenilikler vurgulandı.

 

Toplantılarda Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, İl Müdür Yardımcısı Dr. Fatih Kılıç, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Battal Kürşad Sevim ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü’nün yanı sıra, ilçe müdürleri, TARSİM yetkilileri, üretici birlikleri temsilcileri ve önder üreticiler yer aldı.

 

Hayvancılık Destekleme Modeli:

 

Yeni modelde, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arıcılık ve ipek böceği yetiştiriciliği temel destek kalemleri olarak belirlendi. Destek ödemeleri ilk kez 3 yıllık periyotlarla yapılacak, bu da üreticilere uzun vadeli bir planlama fırsatı sunacak. Aile işletmeleri, genç ve kadın yetiştiricilere ek destekler sağlanacak, ayrıca verimlilik kriterlerine göre ilave destekler sunulacak.

 

Bitkisel Üretim Destekleme Modeli:

 

Bitkisel üretimde, destekler üretim döneminden önce açıklanarak daha sade ve etkin bir destekleme mekanizması sunulacak. Üreticilere, planlı üretim desteği ve üretimi geliştirme destekleri sağlanacak. Ayrıca, su kaynaklarının kısıtlı olduğu bölgelerde ek yer altı su kısıtı desteği verilecek. Sertifikalı tohum ve fidan kullanımı, organik tarım ve iyi tarım uygulamaları destekleri devam edecek.

 

Yeni destekleme modeliyle tarım ve hayvancılık sektöründe sürdürülebilirlik ve verimliliğin artırılması hedefleniyor. Çiftçilerin bu desteklerle daha güçlü bir planlama sürecine girmesi bekleniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı