enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2690
EURO
37,4329
ALTIN
2.924,61
BIST
8.739,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Erasmus Days Programı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Erasmus+ Akreditasyonu kapsamında Erasmus Days programını Alsancak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü Uygulama Oteli Agora Bahçesi’nde 14 Ekim tarihinde gerçekleştirdi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Erasmus Days Programı
14.10.2024 15:24
0
A+
A-

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Erasmus+ Akreditasyonu kapsamında Erasmus Days programını Alsancak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü Uygulama Oteli Agora Bahçesi’nde 14 Ekim tarihinde gerçekleştirdi. Etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, ilçe milli eğitim müdürleri, eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Erasmus+ Okul Eğitimi, Mesleki Eğitim ve Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu çerçevesinde iyi uygulamaların paylaşımı ve sonuçların yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan program, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program, katılımcıların faaliyetlerinden oluşan kısa bir video sunumu ile devam etti.

 

Programın açılış konuşmasını yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, şunları kaydetti: “İzmir eğitim ailesi olarak, her an yeni fikirlerin doğduğu ve bilginin parmak ucunda olduğu günümüzde, sınırlarımızın ötesinde ses getirecek çalışmalar için birlikte hareket ediyoruz. Erasmus+ projelerimiz, yalnızca işbirlikleri değil, aynı zamanda kültürler arasında köprüler kurarak milletimizin öz değerlerine bağlı kalmamızı sağlıyor ve dünyaya kendi sesimizi, sözümüzü, hikâyemizi anlatmamıza vesile oluyor. Her gün bu projelere yenilerini ekleyerek yolumuza devam ediyoruz. Bu projeler,  milli teknoloji hamlelerimizde önemli bir basamak ve kültürel zenginliğimizin bir ifadesi olarak ülkemizin potansiyelini dünyaya gösterecektir.  ” 

Yahşi, ayrıca “Dünyanın dört bir yanında ülkemizi temsil eden, bayrağımızı dalgalandıran, sözümüzü anlatan ve İstiklal Marşı’mızı çınlatan, milli duygularla çalışan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz,” ifadelerini kullandı.

 

Erasmus+ projeleri kapsamında eğitimde uluslararası iş birliğine katkı sağlayan 80 kuruma tabela takdimi gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, eğitimde dijitalleşme, teknoloji ve sürdürülebilirlik temaları çerçevesinde robotik kodlamadan yapay zekaya, el sanatlarından artırılmış gerçekliğe kadar çeşitli konulardaki atölye çalışmalarını yerinde inceledi.

Erasmus+ Okul Eğitimi, Mesleki Eğitim ve Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu sayesinde, katılım  ortakları yurtdışındaki faaliyetlere katılarak farklı kültürleri tanıma, yeni iş birlikleri geliştirme ve yenilikçi eğitim yöntemlerini keşfetme imkânı bulmaktadır. Ayrıca, Erasmus + Akreditasyonu yerel topluluklara uluslararası deneyimler sunarak kültürel zenginliği arttırmayı ve katılımcılara yeni bakış açıları kazandırmayı amaçlamaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı