enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1480
EURO
37,1367
ALTIN
2.934,47
BIST
8.956,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C

İşletmelerin güvenliği sürekli gözetimde

Siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri olan ESET, ESET Güvenlik Açığı ve Yama Yönetimi (V&PM) modülünde bir güncelleme yayımladığını duyurdu.

İşletmelerin güvenliği sürekli gözetimde
16.10.2024 12:33
0
A+
A-

Siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri olan ESET, ESET Güvenlik Açığı ve Yama Yönetimi (V&PM) modülünde bir güncelleme yayımladığını duyurdu. ESET V&PM artık Linux -masaüstü ve sunucu- ve macOS sistemleri için de kullanılabilir.

Kurumlar için saldırı yüzeylerini en aza indirmek çok önemli. Her çeyrekte binlerce güvenlik açığının keşfedilmesiyle tehdit ortamı sürekli bir değişim içinde. Tek bir güvenlik açığı bir işletmeyi, hatta bütün bir tedarik zincirini durma noktasına getirebilir. Böyle bir olasılığı önlemek için güvenlik açığı ve yama yönetimi iyi bir araç.  V&PM mükemmel bir siber hijyen sağlarken proaktif bir güvenlik duruşu oluşturmaya yardımcı olarak olayların gerçekleşmesini önler.

 

ESET, tehdit aktörlerinin sürekli olarak giderek daha geniş bir cihaz, sistem ve yazılım yelpazesini hedef aldığının fakında olarak yeni güncellemesiyle ESET V&PM, bir işletmenin ekosisteminin daha geniş bölümlerini kapsayan Linux1(masaüstü bilgisayarlar ve sunucular) ve macOS2 destekleyecek şekilde genişletildi.  Böylesine kapsamlı bir çabayı desteklemek için V&PM modülü artık daha fazla görünürlük ve şeffaflık için geliştirilmiş, kullanım kolaylığını artırırken bir ağdaki güvenlik açığı ve yama durumuna anında genel bir bakış sağlayan yeni bir gösterge tablosunda da sunuluyor. Aynı zamanda ESET V&PM’ın ESET PROTECT Platformunun içine derinlemesine yerleştirilmesi sayesinde artık isteğe bağlı güvenlik açığı taramasını da destekleyerek belirli makinelerin durumu hakkında anında bilgi edinilmesini sağlıyor.

 

Varsayılan olarak, güvenlik açığı taraması size zaman kazandırmak ve tehdit aktörlerine karşı saldırı açığını kapatmak için tamamen otomatikleştirilirken Windows ve Linux sunucuları için ürün, yöneticilerine manuel kontrol sağlar. Bu, özellikle güvenlik yöneticilerinin tarama ve yama süreçleri üzerinde daha fazla denetime sahip olmalarına yardımcı olmak için kullanışlıdır, böylece iş akışlarını kesintiye uğratmazlar. 

 

ESET Kurumsal ve KOBİ/MSP Başkan Yardımcısı Michal Jankech “Üst düzey güvenliğin gereksiz karmaşıklığa yol açmaması gerektiğine inanıyoruz çünkü bu sadece güvenlik iş akışlarını çok zaman alıcı hale getiriyor. Bu da diğer önemli görevler için daha iyi harcanabilir. ESET V&PM modülümüze yaptığımız bu yeni güncellemeyle tüm bunları göz önünde bulundurarak önemli olana odaklanıyoruz: Hız, kullanım kolaylığı, uyumluluk3 ve proaktif önleme. Tehditler uyumaz ve her zaman açık fonksiyonu ile çözümümüz de uyumaz, işletmenizin güvenliğini sürekli göz önünde tutar.” dedi.

 

ESET’in Güvenlik Açığı ve Yama Yönetimi aşağıdaki çözümlerde mevcut: ESET PROTECT Complete, ESET PROTECT Elite, ESET PROTECT MDR ve ESET PROTECT MDR Ultimate. En son güncellemeyle müşteriler ESET V&PM’ı ESET PROTECT Entry ve ESET PROTECT Advanced ürünlerine eklenti olarak da sipariş edebilecek ve iş güvenliğini en küçük oyuncudan en büyüğüne kadar artırabilecek. Her zaman olduğu gibi mevcut güncelleme herhangi bir ek maliyet olmadan otomatik olarak sunulacaktır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı