enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0605
EURO
37,9786
ALTIN
2.798,38
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

IFA’nın 100 Yılı: Geleceğin anahtarı Samsung’un AI teknolojisi

Beyaz eşya ürünleri ve elektronik cihazlar da zaman içinde gerçekleşen bu evrime ayak uydurdu.

IFA’nın 100 Yılı: Geleceğin anahtarı Samsung’un AI teknolojisi
11.09.2024 12:04
0
A+
A-

Beyaz eşya ürünleri ve elektronik cihazlar da zaman içinde gerçekleşen bu evrime ayak uydurdu. Eskiden büyük ve hantal makineler olan ev aletleri ve elektronik cihazlar, günümüzde son derece gelişmiş ve entegre cihazlara, günlük yaşamın vazgeçilmez eşlikçilerine dönüştü. Değişim devam ederken Samsung, SmartThings ile mobil cihazları, TV’leri ve ev aletlerini sorunsuz bir şekilde birbirine bağlayarak önümüzdeki 100 yıllık inovasyona öncülük edecek şekilde kendini konumlandırdı. Aynı zamanda, konuşmanın doğalındaki karmaşık komutları artık daha iyi anlayabilen sesli asistanı Bixby’deki yükseltmelerle bağlı cihazların denetimini ileriye taşıdı.

 

IFA 2024, “Herkes için İnovasyon” sloganıyla düzenlendi. Samsung Newsroom, büyük açılış yaklaşırken IFA’nın bir asırlık inovasyon yolculuğunu ve Samsung’un teknolojik atılımlar mirasını değerlendirdi.

 

Radyo sergisinden yapay zeka cihazları için inovasyon merkezine

İlk günlerinde IFA, Alman hükümetinin 1920’lerde gelişmekte olan radyo teknolojisini sergilediği bir platform işlevi gördü. 1930 yılındaki fuarın açılış konuşmasını ise Albert Einstein yapmıştı. 1932’de dünyanın ilk araba radyosunun ve 1937’de ilk renkli TV’nin piyasaya sürülmesi gibi birçok atılımın ilk adımı böylece atılmış oldu. IFA, 1940’larda İkinci Dünya Savaşı nedeniyle birkaç yıl ara verse de teknolojik ilerleme devam etti. 1971 yılında fuarın adı Internationale Funkausstellung olarak değiştirildi ve tüketicilerin bugün bildiği IFA haline geldi.

 

Ev aletlerinin evrimi de aynı derecede dikkat çekici bir seyir izledi. Artık buzdolapları ve çamaşır makineleri ev işlerini kolaylaştırmak için tasarlanan sıradan birer mekanik cihaz değil. Elektronik bileşenler, akıllı özellikler ve bağlanabilirlikteki ilerlemelerle birlikte; kompresörler ve motorlardaki yenilikler bu cihazları modern yaşamın sofistike ve yüksek teknolojili araçlarına dönüştürdü.

 

Samsung’un IFA yolculuğuysa ilk olarak 1991 yılında başladı. Samsung, fuar kapsamının radyo ve televizyonun ötesinde dijital medya cihazlarını da kapsayacak şekilde genişlediği dönemde 43 metrekarelik standında monitörlerini, PC’lerini ve benzer birçok ürününü sergiledi. On iki yıl sonra, 2003 yılına gelindiğinde Samsung, ürünlerini Salon 20’nin en iyi konumundaki 3.600 metrekarelik çok daha büyük bir standa taşıdı. 2014 yılından bu yana CityCube Berlin’de tek başına yer alan Samsung, bu yıl 6.000 metrekarelik standıyla ziyaretçileri bir kez daha büyüledi.

 

IFA ile büyürken bağlantılı ekosistemle yapay zeka çağına öncülük ediyor

Samsung’un IFA’daki etkinliği, ev aletleri, TV’ler ve mobil cihazlarda çığır açan teknolojilerini tanıtmasıyla birlikte sürekli olarak arttı. Teknoloji devi Samsung, 2006 yılında Bordeaux TV’yi sergiledi. 2011 yılında ise sektörün ilk akıllı TV’sini ve Galaxy Note’u IFA’da tanıttı. Galaxy Note, akıllı telefonlar ve tabletler arasındaki çizgiyi bulanıklaştırarak “phone” ile “tablet” sözcüklerinin birleşiminden oluşan “phabletler” çağına öncülük etti.

 

Samsung, IFA 2013’te ilk kavisli UHD TV’sini ve ilk akıllı saati Galaxy Gear’ı tanıttı. Üç yıl sonra 2016’da geniş bir dokunmatik ekrana sahip Family Hub buzdolabının piyasaya sürülmesi ise ev aletlerinin gelişmiş Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazlarına dönüşmesini simgeliyordu. 

 

2014 yılında Samsung, bağlantılı deneyimlerin tüketicilerin hayatında çığır açabileceğini fark ederek IFA 2014’ten sadece bir ay önce SmartThings’i satın aldı. Günümüzde SmartThings, on yılı aşkın bir süredir 340’tan fazla iş ortağı ve 350 milyon kullanıcıdan oluşan dünya çapında muazzam bir ekosisteme dönüştü.

 

Samsung, IFA 2018’de yapay zekayı odağına alarak “bağlantılı yaşamın” elektronik sektöründe önemli bir trend haline geleceğinin sinyallerini verdi. IFA 2023’e gelindiğinde ise yapay zeka destekli 15 cihazı tanıtarak ev aletlerinde yapay zeka çağını başlattı. Geçtiğimiz yıl Samsung, her eve ve kişiye özel kişiselleştirilmiş bir yemek pişirme deneyimi sunmak için ev aletlerini, TV’leri ve mobil cihazları birbirine bağlayan yapay zeka destekli bir gıda takibi ve yemek tarifi platformu olan Samsung Food’u da tanıttı.

  

Samsung’un IFA yolculuğu bu kez daha gelişmiş sesli komutlar aracılığıyla cihaz kontrolüne yönelik inovasyonlarla devam ediyor. Bundan 100 yıl önce yiyecek saklamak ve çamaşır yıkamak için tasarlanan basit makineler artık kullanıcılarla sözlü iletişim kurabilen ve zorlu ev işlerini kolaylıkla halledebilen akıllı yol arkadaşlarına dönüşüyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı