enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1724
EURO
37,2053
ALTIN
2.943,78
BIST
8.878,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
19°C

Her Yıl 5 Bin İlkokul 1. Sınıf Öğrencisi Doğru El Yıkama Alışkanlığı Kazanıyor

Zeytinburnu Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Koç Üniversitesi Hastanesi işbirliğiyle, “Dünya El Yıkama Günü” kapsamında hayata geçirilen “Sağlık Elde Başlar Projesi” 8’inci yılında da bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

Her Yıl 5 Bin İlkokul 1. Sınıf Öğrencisi Doğru El Yıkama Alışkanlığı Kazanıyor
16.10.2024 14:53
0
A+
A-

Zeytinburnu Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Koç Üniversitesi Hastanesi işbirliğiyle, “Dünya El Yıkama Günü” kapsamında hayata geçirilen “Sağlık Elde Başlar Projesi” 8’inci yılında da bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Zeytinburnu Gazipaşa İlköğretim Okul’unda ilki gerçekleştirilen, doğru el yıkama tekniklerinin uygulamalı olarak anlatıldığı ‘Sağlık Elde Başlar’ eğitimine; Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetinkaya, Koç Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Özgür Gözer ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Alhan katıldı. Dr. Özlem Alhan, öğrencilere uygulamalı olarak göstererek doğru el yıkama tekniklerini anlattı.

 

“40 BİN İLKOKUL 1. SINIF ÖĞRENCİSİNE ULAŞIYORUZ”
Zeytinburnu’ndaki ilkokul 1. Sınıf öğrencilerine bu yıl 8’inci kez doğru el yıkama tekniklerini uygulamalı anlatmak için Gazipaşa İlkokulu’nda bir araya geldiklerini dile getiren Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Bu gördüğünüz hareketli lavaboda uzmanlar bize gerçekten hijyenik olan, el yıkama tekniğinin nasıl uygulanacağını detaylı olarak anlatıyorlar. Biraz önce de söylediğim gibi bu yıl 8’incisini düzenlediğimiz ‘Sağlık Elde Başlar’ projemizle bu güne kadar 35 bin ilkokul 1. Sınıf öğrencisine ulaşmışız. Bu rakamın üzerine bu yıl 5 bin daha eklemiş olacağız. Çocuklarımıza sınıflarında bir uzmanımız eşliğinde doğru el yıkamayı öğreteceğiz ve bir de belediyemizin hediyesi olan hijyen kiti dağıtımını yapacağız. Biz bu projenin önemini salgın sırasında çok daha fazla fark ettik. Asıl hastalığa bulaşmamanın, sağlıklı olarak kalmanın önce elden başladığı meselesi büyük salgında daha çok ortaya çıktı. Bu projenin yürümesinde işbirlikleri için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müze, Okul Müdürleri’mize ve tabii ki Koç Üniversitesi Hastanesi’ne çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

EN KÜÇÜKTEN EN BÜYÜĞE DOĞRU HİJYEN BİLİNCİ 
Zeytinburnu ilçesindeki 15 ilkokulda yaklaşık 5 bin 1. Sınıf öğrencisine ulaşması hedeflenen projede, çocuklara erken yaşta el ve tırnak temizliği ve doğru el yıkama alışkanlığının kazandırılması amaçlanıyor. Söz konusu proje kapsamında 2017’den günümüze 35 bin ilkokul 1. Sınıf öğrencisine ulaşıldı

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı