enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2826
EURO
37,5068
ALTIN
2.929,06
BIST
8.876,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C

Göynük’te vatandaşlara bilgilendirme toplantısı

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Göynük Mahallesi’nde orman sınırları içerisinde yer alan bölgede ikamet eden vatandaşlarla toplantıda bir araya geldi.

Göynük’te vatandaşlara bilgilendirme toplantısı
13.10.2024 23:21
0
A+
A-

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Göynük Mahallesi’nde orman sınırları içerisinde yer alan bölgede ikamet eden vatandaşlarla toplantıda bir araya geldi. Başkan Topaloğlu’na, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin, Kemer Belediyesi Meclis Üyesi Semih Top, Kemer Belediyesi Göynük Mahalle Sorumlusu Halit Canevi ve Göynük Mahalle Muhtarı Sadık Şen eşlik etti.

 

Göynük Mahallesi’ndeki Merkez Eyüp Sultan Cami yanında yapılan toplantıda, orman sınırları içinde ikamet eden vatandaşların sorunlarıyla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

 

Başkan Topaloğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, söz konusu alanın daha önce belediye başkanlığı yapan Azmi Şirinler zamanında 5 yıllığına kiralandığını hatırlatarak, “Zamanında buraları herkes satın aldı. Orman, “burası orman değildir” diye size yazı verdi. Elektriğinizi ve suyunuzu bağladınız ama belli bir süre geçtikten sonra “burası orman” dediler. İş sıkıntıya bindi. Azmi Şirinler’den sonra gelen Hasan Kal bey zamanında kiralanamamış. Biz 2004’de sizlerin desteği ile seçildikten sonra burayı “yıkacağız” dediler. Biz de olmaz bize süre verin ve burayı tekrar kiralayalım dedik. Sonuçta biz burayı Göynük Belediyesi olarak kiraladık. 10 yıllığına kiralanması için izin verdiler. 2014’de biz görevi bıraktıktan sonra ve Kemer Belediyesi’ne geçince kiralama işi yine durmuş.” dedi.

 

Başkan Topaloğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Konyaaltı İşletme Şefi’nin yanına gittik. Kesinlikle bu konuda geri adım atmıyorlar. Resmi Gazete’de yayımlandı ve Cumhurbaşkanımız ile Tarım ve Orman Bakanımız bu konuda kararlı dediler. Buraları terk edeceksiniz diyorlar. Biz Orman Bölge Müdürlüğü’ne tekrar bir yazı yazdık. Yazımızda aynı alanın tekrar belediye olarak kiralanmasını talep ettik. Ama bu yazıya henüz bir cevap gelmedi.”

 

Kemer Belediyesi Meclis Üyesi Semih Top da “İnşallah Kemer Belediyesi’nin bu alanı tekrar kiralaması sürecini başarıyla sonuçlandırırız. Burada kesinlikle siyasi yol izlenilmemeli. Çünkü burada asıl konu 73 vatandaşımızın yaşam alanı. Burada mahalle muhtarımıza da büyük görev düşüyor. Muhtarlar, vatandaşla devlet kurumlarıyla arada köprü vazifesi görür. Muhtarlar siyasi olmadığı için belediyenin vatandaşı rahatlatmak adına yaptığı girişimin önünü açması gerekiyor. Başkanımız üzerine düşen görevi yaptı ve burayı tekrar kiralama talebinde bulundu. Orman ne kadar bedel belirlerse belediye onu karşılayacak ve vatandaş rahat edecek.” dedi.

 

Vatandaşlar ise söz konusu alanın son durumu hakkında merak ettikleri soruları sordu. Başkan Topaloğlu ve beraberindekiler, vatandaşların sorularını cevaplayarak fikir alışverişinde bulundu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı