enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,7190
EURO
35,4841
ALTIN
2.500,37
BIST
10.866,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
32°C
Cuma Hafif Yağmurlu
32°C

Gençler 28 Şubat’ı yakından tanıdılar

28 Şubat postmodern darbenin 25.

Gençler 28 Şubat’ı yakından tanıdılar
28.02.2022 18:20
0
A+
A-

28 Şubat postmodern darbenin 25. yıldönümü sebebiyle Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen seminere katılan tarihçi Erdoğan Coşdan, gençleri tanığı olduğu o dönemde yolculuğa çıkardı. İrtica çıkacağı ve demokrasinin biteceği söylenerek darbeye zemin hazırlandığını belirten Coşdan, “28 Şubat’la meclisi, yargıyı, milletin egemenliğini rafa kaldırdılar” dedi.

 

Türk siyasi tarihine "Postmodern darbe" olarak geçen 1997'deki 28 Şubat Postmodern Darbesi’nin 25. yılında Bağcılar Belediyesi, özel bir program düzenledi. Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen seminere katılan tarihçi yazar Erdoğan Coşdan, gençlere dönemin şartlarını, darbe hazırlıklarını ve amacını anlattı.

 

Milletin egemenliğini rafa kaldırdılar

Darbelerin bir görünen bir de arka perdesi olduğunu söyleyen Coşdan, “İhtilallerden, ekonomik krizlerden bunalmış olan ülkemizde 1995’de seçim yapıldı. 6 milyondan fazla oy alan Refah Partisi birinci parti olarak iktidara geldi ve sonra hükümet kurdu. Ancak birileri medyayı, dernekleri, YÖK’ü, üniversiteleri yanlarına alarak ülkede irticanın çıkarılmak istendiğini demokrasinin elden gideceğini söyleyerek postmodern darbe yaptı. 6 milyonun oyunu çöpe attılar. 28 Şubat’la meclisi, yargıyı, milletin egemenliğini rafa kaldırdılar. Her şeyin sebebi senin benim büyümemde. Türkiye’de darbeler neden var? Sizden çalmak için nesilleri yok etmek için var. Sizden ricam şu. Gözünüzü kulağınızı açın ve okuyun” dedi.

Gençlerin ilgiyle izlediği programda Coşdan, döneme dair anılarını da paylaştı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.