enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0216
EURO
38,0857
ALTIN
2.760,83
BIST
9.748,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
29°C
İstanbul
29°C
Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
27°C
Cuma Yağmurlu
27°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C

Gazze Katliamını Akademisyenler Uluslararası Çalıştay’da Konuşacak

Çalıştay sonrasında sonuç taslağı ise Medya Platformu üyeleri ile, akademisyenlerin akademik cübbelerini giyerek katılacağı basın açıklaması ile birlikte Medya Platformu YİK üyesi Prof.

Gazze Katliamını Akademisyenler Uluslararası Çalıştay’da Konuşacak
17.07.2024 12:05
0
A+
A-

Çalıştay sonrasında sonuç taslağı ise Medya Platformu üyeleri ile, akademisyenlerin akademik cübbelerini giyerek katılacağı basın açıklaması ile birlikte Medya Platformu YİK üyesi Prof. Dr. Adem PALABIYIK tarafından, İsrail Konsolosluğu önünde yapılacaktır.

Medya Platformu Derneğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, “Uluslararası Filistin Çalıştayı: Akademisyenler Konuşuyor” toplantısı kapsamındaki oturumlarda, Gazze katliamı, akademik dünyanın sessizliği, medyanın Gazze tutumu, aidiyet ve inanç, protest duruş, kitlesel sivil direniş ve Doğu Türkistan başlıkları ele alınacak. Kongrede aynı zamanda İsrail’in kaçırdığı ve istismara uğrattığı çocuklara dair analizler sunulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AK Parti 25-26-27. dönem Nevşehir Milletvekili ve Çalıştay Kurul Başkanı Mustafa Açıkgöz, 20 Temmuz’da duyarlı tüm vatandaşları akademisyenlerin konuşacağı Uluslararası Filistin Çalıştayı’na davet ederek, “Gazze’de yaşananlar bütün dünyanın gündemindeki yerini koruyor. İsrail terörü kadın, çocuk, yaşlı gözetmeden bütün sivilleri katletmeye devam ediyor. Biz de bu Çalıştay ile Gazze’de yaşanan katliamı tüm yönleri ile birlikte akademik dünyanın bakış açısıyla ele almaya ve dünyaya duyurmaya çalışacağız. Çalıştay sonrasında İsrail Konsolosluğu önündeki basın açıklamamıza bütün akademisyenleri akademik cübbeleri ile davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kongrenin koordinatörü Prof. Dr. Adem Palabıyık ise “Gazze’de yaşananlar katliam boyutuyla devam ettiğini, katil İsrail’in hiçbir ayrım gözetmediğini ve akademisyenlerin çoğunluğunun bu katliama duyarsız kaldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Medya Platformu olarak düzenlediğimiz bu etkinlik aracılığıyla yıllardır İsrail’in izlediği işgal ve katliam sürecini akademik olarak ele alacağız.Özellikle Gazzeli akademisyenlerin de katılacağı bilimsel toplantımızda önemli Türk akademisyenler de olacak. Çalıştay sonucunu ise İsrail Konsolosluğu önünde akademik cübbelerimizi giyerek, tarafımdan basına ve kamuoyuna üç dilde ilan edilecektir. Umarım bu süreç, ülkemizdeki akademisyenlerin hem Gazze hem de Doğu Türkistan katliamlarına karşı pasifliklerini az da olsa ortadan kaldırmaya vesile olur. “

Palabıyık, Çalıştayda farklı dillerde konuşmacıların sözlü anlatımlarda bulunacağını da kaydetti.

Çalıştaya katılacak isimler şöyle:

 

Dr. Adem Palabıyık/Bitlis Eren University 

Dr. Asmaa YOUNUS/Van Yüzüncü Yıl University

Dr. Bedri Gencer/Yıldız Technical University 

Dr. Ebtihal Abujazar/Marmara University 

Dr. Esraa Alshaikh/Writer/Academician

Dr. Fadi ZATARI/İstanbul Sabahattin Zaim University 

Dr. Fatma Sümer/Yeni Yüzyıl University

Dr. Mahmoud ALNAFFAR/Van Yüzüncü Yıl University 

Dr. Mahmoud El-Rantisi/ İstanbul Medipol University 

Dr. Nabil Fouly Mohamed MONGY/ Fatih Sultan Mehmet Foundation University

Dr. Nilüfer Sabuncuoğlu/Atatürk University 

Dr. Nour Alhila/Ibn Haldun University 

Dr. Nour Naim/Executive Director of AI Minds Academy/Academician

Dr. Said Elhaj/Writer/Academician

Mr. Mahmut Bıyıklı/Cheir of TWU (Turkish Writers Union) İstanbul

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı