enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1978
EURO
37,9032
ALTIN
2.927,04
BIST
9.351,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C

EÜ’nün teknoloji takımlarını Rektör Prof. Dr. Budak uğurladı

Ege Üniversitesi, Adana’da 2-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde  (TEKNOFEST) yarışacak takımlarını uğurladı.

EÜ’nün teknoloji takımlarını Rektör Prof. Dr. Budak uğurladı
01.10.2024 12:05
0
A+
A-

Ege Üniversitesi, Adana’da 2-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde  (TEKNOFEST) yarışacak takımlarını uğurladı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Her yıl teknolojinin ve inovasyonun buluştuğu TEKNOFEST 2024’te, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla yer alıyoruz. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde, kamu kuruluşları, teknoloji firmaları ve yükseköğretim kurumlarının katkılarıyla düzenlenen dünyanın en büyük organizasyonunda yarışacak takımlarımızla bir araya geldik. Büyük bir motivasyon ile takımlarımızı Adana’ya uğurladık” diye konuştu.

Ege Üniversitesinin bilim ve teknoloji takımlarına başarılar dileyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bilim ve teknoloji ekiplerimiz ülkemizin yerli ve milli teknoloji hamlesi vizyonu doğrultusunda hazırladıkları inovatif projelerini  festivalde sergileyecekler. Tam akreditasyona sahip, öğrenci odaklılıkta ödüllü bir araştırma üniversitesi olarak bu dev organizasyonu bir fırsat olarak görüyoruz. Bir yandan kendi projelerimizi sergilerken bir yandan da başka kurumların çalışmalarını inceleme ve analiz etme olanağı bulacağız. Takımlarımızın geleceğin teknolojilerini geliştirme yolundaki azim ve kararlı çalışmaları, yalnızca yarışma için değil, aynı zamanda ülkemizin teknolojik gelişimine ve ulusal hedeflerimize ulaşmamızda en büyük motivasyon kaynağımızdır. Katma değerli ve yüksek teknolojili üretime yönelik yenilikçi çalışmalara imza atan takımlarımız, hazırladıkları projelerle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin  üzerine çıkarma hedefine nitelikli katkı sunacaklar. Geliştirdikleri projelerle üniversitemizi başarılı bir şekilde temsil eden genç girişimcilerimize ve onlara destek olan tüm akademik ve idari personelimize teşekkürlerimi sunuyorum. Takımlarımıza TEKNOFEST 2024’te başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı