enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6408
EURO
35,3327
ALTIN
2.475,32
BIST
10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
28°C
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
29°C
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C

EÜ’de “Translasyonel Tıpta Doku Mühendisliği Konferansı”

Ege Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü tarafından düzenlenen “Translasyonel Tıpta Doku Mühendisliğinin Yeri: in vitro Hastalık Modelleri” semineri çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

EÜ’de “Translasyonel Tıpta Doku Mühendisliği Konferansı”
13.04.2022 14:10
0
A+
A-

Ege Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü tarafından düzenlenen “Translasyonel Tıpta Doku Mühendisliğinin Yeri: in vitro Hastalık Modelleri” semineri çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Duygu Ateş’in yaptığı etkinlikte konuşmacı olarak Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aylin Şendemir yer aldı. In vitro/ in vivo deneyler, doku mühendisliği, hücre dışı matris etkileşimleri hakkında bilgilerin yer aldığı seminere alana ilgi duyan pek çok akademisyen ve öğrenci katıldı.

 

Translasyonel Tıpta Doku Mühendisliğinin Yeri ve in vitro hastalık modelleri üzerine detaylı bilgiler veren Doç. Dr. Aylin Şendemir “In vivo deneylerin pek çok çalışmada ve farklı terapötik yaklaşımlarda önemi büyük; ancak in vivo deneyler, bazı hastalık modellerinde insanlar ve hayvanlar arasında ciddi farklılıklar ortaya koydu. Dolayısıyla aslında bazı hastalıklarda iyi kurgulanmış in vivo deneyler bile gerçekten insanlardaki hastalığın durumunu taklit edemeyebiliyor. Ayrıca bu deneyler hız ve maliyet açısından kolay değil. Bizim gibi üniversitelerde sadece küçük hayvanlar ile deney yapılabiliyor, en fazla kemirgenlerle çalışılabiliyor; daha büyük hayvanlarla olanakların sınırlı olması nedeni ile deney yapamıyoruz. Bu sebeplerle doku mühendisliği yöntemleriyle üretilmiş iyi ve güvenilir in vitro deney modellerine büyük ihtiyaç var” dedi.

 

Konferansta üç boyutlu in vitro deneyler, doku mühendisliği, hücre dışı matris etkileşimleri hakkında bilgi veren Doç. Dr. Şendemir’in konuşmasına farklı bölümlerden birçok akademisyen ve öğrenci katıldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.