enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6887
EURO
35,4380
ALTIN
2.499,92
BIST
10.867,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
29°C
İstanbul
29°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Açık
31°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Salı Az Bulutlu
32°C

EÜ Fizik Bölümünden “Uluslararası Deneysel Nükleer Yapı Fiziği Sempozyumu”

Ege Üniversitesi (EÜ) Fizik Bölümü tarafından “Uluslararası Deneysel Nükleer Yapı Fiziği Sempozyumu” düzenlendi.

EÜ Fizik Bölümünden “Uluslararası Deneysel Nükleer Yapı Fiziği Sempozyumu”
03.06.2022 12:50
0
A+
A-

Ege Üniversitesi (EÜ) Fizik Bölümü tarafından “Uluslararası Deneysel Nükleer Yapı Fiziği Sempozyumu” düzenlendi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz, Fen Fakültesi Fizik Bölümü Başkanı Prof Dr. Mustafa Tepe, yurt içi ve yurt dışından akademisyenlerin ve öğrencilerin katıldığı çevrimiçi ve yüzyüze olarak düzenlenen sempozyumun moderatörlüğünü Doç. Dr. Bahadır Saygı ve Doç. Dr. Engin Çalık üstlendi.

 

Sempozyumun açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Budak, katılımcılara katkıları için teşekkür etti. Sempozyum kapsamında Oslo Üniversitesinden Dr. Eda Şahin “78Ni bölgesindeki egzotik çekirdeklerin gama spektroskopisi” başlıklı konuşması ile Japonya’da bulunan Uluslararası hızlandırıcı merkezi RIKEN’de gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Dr. Grzegorz Jaworski, “HIL'de NEEDLE (NEDA – Nötron Dedektör Kümesi + EAGLE – Germanyum Dedektör Kümesi) – nötron fakiri çekirdeklerin gama spektroskopisi ve hızlı nötron tespiti” başlıklı konuşmasında Ege Üniversitesi Fizik Bölümünden Doç. Dr. Bahadır Saygının da geliştirilmesine katkı sağladığı NEDA – Nötron Dedektör Kümesi ve Varşova’da bulunan EAGLE Germanyum Dedektör Kümesi ile Varşova Ağır İyon Merkezinde yapılan/yapılacak çalışmalar hakkında sunum yaparken, Dr. Pär-Anders Söderström “ELI-NP'de yüksek yoğunluklu fotonlarla nükleer spektroskopi” başlıklı konuşması ile Romanya’da kurulan saf gama ışın demeti üretilecek olan Extreme Light Infrastructure merkezinde gerçekleştirdiği çalışmaları katılımcılar ile paylaştı.

 

Konuşmalar sonrasında alanında uzman araştırmacıların katılımcılardan gelen soruları yanıtlaması ile sempozyum sona erdi. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.