enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2641
EURO
37,3947
ALTIN
2.920,40
BIST
8.699,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
18°C

Ege Üniversitesi Petrol- Akaryakıt Analiz Laboratuvarı (EGE-PAL) yeniden akredite oldu

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde hizmet veren Petrol- Akaryakıt Analiz Laboratuvarı (EGE-PAL) TÜRKAK tarafından yapılan denetim sonucunda tekrar akredite oldu.

Ege Üniversitesi Petrol- Akaryakıt Analiz Laboratuvarı (EGE-PAL) yeniden akredite oldu
14.10.2024 11:49 | Son Güncellenme: 14.10.2024 11:50
0
A+
A-

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde hizmet veren Petrol- Akaryakıt Analiz Laboratuvarı (EGE-PAL) TÜRKAK tarafından yapılan denetim sonucunda tekrar akredite oldu.  Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz ve EGE PAL Müdürü Prof. Dr. Nur Aksuner, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret ederek Akreditasyon Belgesini takdim ettiler.

Kalite ve akreditasyon çalışmalarını, bir kültüre dönüştürerek,  sürdürülebilir bir konsepte taşıdıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak hem kurumsal düzeyde hem de birimler düzeyinde kalite ve akreditasyon çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Üniversitemizde kaliteyi bir kültür haline getirdik ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturduk. Ülkemizin temel bilimler alanında en köklü akademik birimlerinden olan Fen Fakültesi çatısı altında hem kamu kurumlarına hem de özel sektöre yönelik hizmet veren Petrol- Akaryakıt Analiz Laboratuvarımız, TÜRKAK tarafından yapılan denetim sonucunda TS EN ISO/IEC 17025 standardına göre akredite oldu.  Bu vesile ile Dekanımız Prof. Dr. Dinçer Ayaz’a ve Prof. Dr. Nur Aksuner hocamıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz, “Ege Üniversitesi Akaryakıt- Petrol Analiz Laboratuvarının, Ege Üniversitesi markasının güvenirliği ve Türk Standartları Enstitüsünün belirlediği kriterler çerçevesinde uluslararası kalite standartlarında akaryakıt ürünleri analizleri yaptığını,  akaryakıt kaçakçılığının önlenmesine yönelik  bilimsel destek verdiğini söyledi.

“Akaryakıt kaçakçılığı ile mücadelede büyük rol üstleniyor”

EGE PAL Müdürü Prof. Dr. Nur Aksuner ise  “Ege Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde yer alan Akaryakıt ve Petrol Analiz Laboratuvarı (Ege-Pal) geçtiğimiz aylarda TÜRKAK tarafından yapılan denetim sonucunda TS EN ISO/IEC 17025 standardına göre akredite olmuştur.  Laboratuvarımız 2010 yılından bu yana Akreditasyona sahip bir laboratuvardır. Bu yıl yapılan TÜRKAK yenileme denetimimiz başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır ve Ocak 2027 tarihine kadar geçerli olan Akreditasyon Sertifikamız yayınlanmıştır. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile her yıl hizmet sözleşmesi imzalayan EGE-PAL Laboratuvarı, kaçak akaryakıtın belirlenmesinde ve ülkemizde akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele edilmesinde büyük rol üstlenmektedir. Her yıl 7500 ile 10000 parametre arasında analiz sayısına sahip olan laboratuvarımız, ülkemizde üniversiteler arasında EPDK ile çalışan ve en fazla akreditasyon kapsamına sahip iki laboratuvardan biridir, Ege bölgesinde ise bu özelliklere sahip tek laboratuvar olarak yerini korumaktadır” dedi.

Ege-pal laboratuvarı analiz talebinde bulunmak isteyen müşterilerin, Ege-pal laboratuvarına ait web sitesi aracılığı ile (https://egepal.ege.edu.tr/) analiz taleplerini gerçekleştirebildiklerini belirtti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı