enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1640
EURO
38,1700
ALTIN
2.909,07
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Ege Üniversitesi, donanımlı altyapısı ile topluma katkı sunmaya devam ediyor

Araştırma üniversitesi statüsü ile önemli bilimsel başarılara imza atan Ege Üniversitesi, topluma katkı misyonu kapsamında nitelikli  projeler üretmeye devam ediyor.

Ege Üniversitesi, donanımlı altyapısı ile topluma katkı sunmaya devam ediyor
27.09.2024 12:37
0
A+
A-

Araştırma üniversitesi statüsü ile önemli bilimsel başarılara imza atan Ege Üniversitesi, topluma katkı misyonu kapsamında nitelikli  projeler üretmeye devam ediyor.

Bilim ve teknoloji öncelikli ekosistemi, donanımlı altyapısı, güçlü akademik birimleri, nitelikli insan kaynağı ile topluma katkı misyonu kapsamında pek çok projeyi hayata geçiren Ege Üniversitesi, yeni akademik dönemde de Türkiye Yüzyılı ve Sürdürülebilir Kalkınma amaçları ile uyumlu yenilikçi çalışmalara imza atıyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin öncü araştırma üniversitelerinden birisi olarak, bir yandan eğitim öğretim, araştırma geliştirme, uluslararasılaşma ve dijitalleşme alanlarında çalışmalarımızı sürdürürken bir yandan da topluma katkı misyonumuz doğrultusunda toplumsal sorunların çözümüne yönelik nitelikli projelerle hem bilgi hem hizmet hem de değer üretiyoruz. Başta çevre, eğitim, gıda, kültür, sanat, spor olmak üzere şiddet, bağımlılık, doğal afetler ve dijitalleşmenin etkileri gibi sorunlara bünyemizdeki akademik birimlerin öncülüğünde çözüm önerileri sunuyoruz. Üniversite-sanayi, üniversite-kamu, üniversite-özel sektör iş birliği ve etkileşimini her geçen gün daha ileriye taşıyarak geliştiriyoruz. Ülkemiz sathına hizmet veren Tıp Fakültesi Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi ile bir yandan etkin ve nitelikli kamu hizmeti sunarken diğer yandan da toplum sağlığına yönelik yenilikçi araştırmalara imza atıyoruz” diye konuştu.

“Toplumla yakın ve çok boyutlu ilişkiler kuruyoruz”

Ege Üniversitesinin  69 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Topluma katkı misyonumuzun gereği olarak, bugüne kadar; şehrin kalbinde yer alan konumumuzla, toplumla daha yakın ve çok boyutlu ilişkiler kurduk.  Akademik gücümüzü toplumun tüm kesimleriyle paylaştık. Sosyal sorumluk projelerimiz ile halkla bütünleştik. İş, sanat ve spor dünyası ile iş birliği yaptık. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye için katma değer ürettik. EGESEM aracılığı ile 20 binin üzerinde kişiyi sertifikalı yaptık. Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen 300’den fazla etkinlik ile tüm kamu kurumları arasında en çok etkinlik gerçekleştiren üçüncü kamu kurumu, en çok etkinlik gerçekleştiren birinci üniversite olduk. Teknoparkımız ile bölgenin Ar-Ge ve inovasyon potansiyeline katkı sunduk. Üniversite-sanayi iş birlikleri kapsamında önemli adımlar atılarak sanayiye can suyu olacak Ege Modeli ile üniversitemizin bilgi ve birikimini sanayi ile buluşturduk. Tüm laboratuvarlarımızı kamunun yanı sıra özel sektörün erişimine açtık. Türkiye Yüzyılı hedefleri ile uyumlu yenilikçi adımlar atıp, özelikle zor zamanlarda ve doğal afetlerde devlet şefkatini en yüksek şekilde temsil ettik. Orman Okulu, Sesli Kitaplar, Ege Üniversitesi Köyümüzde, Türkiye Turizmi için Efeler Yolu Projesi ile EgeArt Sanat Günleri ve Uluslararası Turan Film Festivalini gerçekleştirdik. Ege Üniversitesini ulusal ve uluslararası arenada ayrıcalıklı konuma taşıyarak, kuruluşundan bugüne marka değerine katkı sunan, dünyada ve Türkiye’de pek çok ilkin bilim dünyasına kazandırılmasına öncülük eden bir konuma taşıdık. Mensuplarımızı onore etmek amacıyla 2024 Yılını ‘Ege Üniversitesine Vefa yılı’ olarak ilan ettik. Bu felsefemiz doğrultusunda önümüzdeki süreçte de aynı azim ve karalıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Toplumun ihtiyaçlarına yönelik eğitimler düzenlediklerini ve bu eğitimlere devam edeceklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bünyemizdeki merkezler ve koordinatörlüklerimiz ile dezavantajlı gruplar öncelikli olmak üzere; çocuk, kadın, engelli, yaşlı gibi farklı özellikteki grupları, üniversitemizin imkânları ve bilgi birikimi ile bir araya getiriyoruz. Yükseköğretim Kalite Kurulu Toplumsal Katkı Kalite Göstergeleri ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında paydaşlarla iş birliği halinde toplumsal katkı ve sürdürülebilirlik çalışmaları yapıyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi topluma ve toplumsal sorunlara duyarlı bireyler olarak yetiştirmeye, onlara toplumsal katkı bilinci ve kültürü kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı